Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Cea de-a treia ediție a Școlii de vară în drept și științe administrative, la Universitatea Ovidius

Published

on

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA), din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), organizează, în perioada 28-30 august, cea de-a treia ediție a Școlii de vară – Ovidius Summer School of Law and Administrative Sciences.

Deschiderea evenimentului va avea loc miercuri, 28 august 2024, de la ora 17.00, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității nr. 1), unde prof. univ. dr. Mircea Dan Bob-Bocșan, de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, va susține prelegerea intitulată „Care sunt ingredientele necesare inovației în Drept? Studiu de caz: rezerva succesorală”, iar Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va susține o prelegere asupra digitalizării în administrația publică.

La această ediție a școlii de vară participă 30 de studenți și 20 de cadre didactice de la șapte instituții de învățământ superior: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Universitatea Națională „Iuri Fedkovici” din Cernăuți, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea din Oradea.

”Programul școlii de vară cuprinde prelegeri interactive, care abordează atât preocupări perene în sfera dreptului sau a științelor administrative, cât și impactul inovației asupra acestor domenii. Dincolo de simpla aprofundare a cunoștințelor dobândite pe parcursul anului sau de descoperirea unor noi teme interesante, studenții participanți vor avea șansa să concureze și să colaboreze cu colegi din toate colțurile țării.”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, decanul FDSA.

Advertisement
usr

Potrivit Biroului de presă, în cea de-a treia zi a școlii de vară, studenții vor participa la un concurs de eseuri, la finalul căruia cele mai bune prezentări vor fi premiate.

 

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions