A sunat primul clopoțel în noul an școlar din Constanța. Evident, autoritățile locale au fost prezente în mai multe instituții de învățământ cu ocazie deschiderii noului an școlar. Prezent la festivitatea de la Liceul Teoretic Traian, una dintre instituțiile de învățământ la care lucrările de reabilitare și modernizare au fost finalizate, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a transmis tuturor elevilor constănțeni mult succes în noul an școlar și multe realizări.
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Reîntoarcerea la școală, în fiecare toamnă, este un moment de mare bucurie și de emoții puternice pentru noi toți. Știu că sfârșitul vacanței aduce unora dintre voi și mici tristeți, însă prima zi de școală rămâne o zi a bucuriei, pentru că, indiferent de vârstă, această zi reprezintă un nou început pentru noi toți, elevi, părinți și dascăli.
Educația reprezintă unul dintre principalii piloni pe care este gândită dezvoltarea municipiului Constanța pe termen lung. Educația este garanția unei dezvoltări sustenabile și coerente a oricărei societăți, ca atare, municipiul Constanța nu poate face rabat de la această regulă nescrisă care asigură evoluția.
De aceea, în ultimii patru ani, am îmbinat măsurile concrete de întreținere, consolidare, modernizare și dotare a unităților de învățământ din oraș, cu cele de stimulare a elevilor și a profesorilor pregătitori, precum și cu cele de susținere a prezenței și a participării elevilor la procesul educațional propriu-zis.
Vă asigur că investim cu adevărat în școală, considerând că este cea mai profitabilă investiție pentru viitorul comunității și orașului nostru. Iar cifrele vorbesc de la sine: în ultimii patru ani, am refăcut 16 unități de învățământ, alte 39 de școli și grădinițe din oraș se află în diverse faze de execuție, cert este că, pe parcursul anului școlar 2024-2025, 22 de grădinițe, școli și licee vor intra în proces de reabilitare.
În paralel, facilităm accesul la școală al copiilor. Continuăm și încercăm să dezvoltăm proiectul traseelor autobuzelor școlare.
De asemenea, prin Direcția Generală Poliția Locală, am luat măsuri să se asigure protecția unităților de învățământ, precum și intervenții privind acțiunile de prevenire și combatere a faptelor antisociale și a delincvenței juvenile.
Totodată, continuăm să asigurăm și în acest an accesul la educație în limba maternă pentru sute de copii ai refugiaților ucraineni care au găsit în municipiul nostru o a doua șansă la școală și o a doua șansă la viață.
Aceste date sumare pe care vi le-am prezentat reflectă doar parțial efortul și angajamentul nostru pentru o școală de calitate în municipiul Constanța. Este nevoie însă de efortul tuturor pentru ca această școală de calitate să se producă și să se multiplice în orașul nostru: autorități locale, profesori și părinți.”
Anul școlar 2024 – 2025 se va întinde pe durata a 36 de săptămâni de cursuri și este organizat în 5 module de învățare, fiecare despărțit de câte o vacanță, la fel ca în anii anteriori.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta