Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Politica

Incident grav de securitate la Parlament: O persoană a aruncat cu benzină. 300 de persoane au fost evacuate. Ce spune ISU

Published

on

atac cu benzina la Parlament

O persoană a aruncat cu benzină în Palatul Parlamentului și a dat foc. Acum bărbatul este căutat de poliție. O angajată a facut atac de panică.

Un incident de securitate a avut loc, marţi, la Palatul Parlamentului, după ce o persoană a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor, în Sala Constantin Brâncuşi. O angajată din interiorul Palatului a făcut un atac de panică, după ce ar fi fost stropită cu combustibil, aceasta primind îngrijiri medicale. Focul a fost stins de pompierii din clădire. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate. Suspectul, un bărbat care a fost surprins de camerele de supraveghere, este căutat, fiind luată în calcul varianta ca el să fi părăsit incinta. De altfel, fotografia sa a fost făcută publică, fiind solicitat sprijinul populaţiei. Jandarmeria precizează că în zona unde a avut loc incidentul accesul este liber, iar bărbatul nu a ajuns în zona de securitate din incinta clădirii.

”În jurul orei 13.50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziţii «Constantin Brâncuşi», un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului. Menţionăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”, a transmis Jandarmeria Română.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului şi s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor.

Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale.

La faţa locului au fost direcţionate efective din cadrul DGJMB, DGPMB, IGSU, SPP.

”La acest moment, forţele de ordine desfăşoară activităţi specifice, atât la interior, cât şi în zona exterioară, pentru depistarea persoanei, luându-se în calcul şi posibilitatea ca persoana să fi părăsit obiectivul”, a arătat sursa citată.

UPDATE – ”Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuşi. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafaţă de 30 mp. Au ars elemente textile şi de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Conform sursei citate, au intervenit forţele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palatul Parlamentului.

”În momentul de faţă incendiul este lichidat”, a precizat ISU.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a venit la ambulanţa care îi oferea ajutorul angajatei care a avut atac de panică. El a declarat că este vorba de o persoană neidentificată care a dat foc cu benzină.

Suciu a arătat că a venit să se asigure că angajata din Camera Deputaţilor este în afara pericolului.

”Astăzi, 17 septembrie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 17 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că  o persoană ar fi aruncat cu o substanţă, posibil inflamabilă, în incinta unei instituţii publice din Sectorul 5. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanţă inflamabilă”, a transmis, la rândul său, Poliţia Capitalei.

Conform aceleiaşi surse, incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Cercetările sunt în desfăşurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării bărbatului.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 17 Poliţie, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

INFO! Incidentul a avut loc la intrarea dintre Izvor a Camerei Deputaţilor.

O persoană ar fi intrat în curtea Camerei Deputaţilor şi a aruncat cu benzină în zona vizitatorilor, nivel S2, în magazinul cu suveniruri. Angajata care se afla în acel moment acolo a fost stropită cu benzină şi a făcut un atac de panică, în momentul în care a văzut focul.

Bărbatul care a aruncat cu benzină a fost surprins de camerele de supraveghere și este căutat de firțele de ordine.

sursa foto: news.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions