Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Politica

PNL, cu sprijinul PSD, vrea să modifice legea electorală pentru ca Iohannis să poată candida la Senat, fără a fi obligat să demisioneze

Published

on

iohannis ciuca

După ce termină treaba la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis vrea un loc de senator! Drept urmare, potrivit unor surse, le-a cerut liberalilor să modifice legea electorală astfel încât el să poată candida independent pe listele PNL, dar fără să fie obligat să își dea demisia înainte de termen, așa cum prevede legea.

Concret, liberalii vor să completeze articolul 52, alin. 5 din legea 208, astfel încât partidele politice să poată susține pe listele lor și candidați independenți.

(5) “Nu se admit candidaturi independente pe listele de candidaţi depuse de partidele politice, alianţele politice sau alianţele electorale. Nu se admit nici liste de candidaţi independenţi.” – aceasta este forma actuală a articolului.

Șansele de schimbarea legii pentru un singur om – Iohannis – sunt foarte mari în condițiile și PSD-iștii ar fi de acord cu acest lucru, mai ales că există un precedent – Ion Iliescu. În 2004, PSD făcea aceeași schimbare în legislația electorală pentru ca președintele Ion Iliescu, aflat la final de mandat, să poată candida la parlamenta și să rămână președinte.

Jurnalist, întrebare pentru Ciolacu: „Ați discutat cu domnul Ciucă despre posibilitatea candidaturii lui Klaus Iohannis la parlamentare? Modificarea legii?”

Marcel Ciolacu: „Îmi cer scuze. Nu am discutat, deoacere domnul Iohannis presupun că nu vrea să candideze pe listele PSD-ului. Nici PSD-ul nu o să…”

Surse: stirileprotv.ro, europafm.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions