Conecteaza-te cu noi

Politica

Stelian Ion: Este al patrulea an consecutiv în care PSD și PNL manifestă dispreț și își bat joc de urmașii victimelor persecutate etnic

Published

on

refugiati romani

Liderul USR Constanța, Stelian Ion, spune că este al patrulea an consecutiv în care PSD și PNL manifestă dispreț și își bat joc de beneficiarii Legii 154 din 2021.

„Gândiți-vă la următoarea realitate din România: în prezent, în țara noastră există foști securiști și torționari care încasează pensii speciale de la stat. Deci oameni care au distrus familii și nenorocit vieți. Pe de altă parte, PSD și PNL refuză să pună în aplicare legea prin care urmașii victimelor persecutate etnic în perioada 1949 – 1945 ar beneficia de drepturile bănești ce li se cuvin.

La cea mai recentă rectificare bugetară, Guvernul nu a alocat sumele necesare urmașilor persoanelor persecutate. Nici pe Ciucă, ostașul cu pensie specială, nu l-a interesat și nici pe colegul său, Marcel Ciolacu.

Zeci de mii de persoane din toată țara, 30.000 sunt doar în Dobrogea, nu își vor primi nici acum indemnizațiile lunare, deși au acest drept legal. În schimb, pentru luxul Administrației Prezidențiale sunt bani. Acolo au mai fost adăugați în plus aproape 7 milioane de lei. Bineînțeles, pensiile speciale au rămas neatinse.

Asta este acum țara în care trăim. Țara lui Iohannis, a camarilei PSD și a copilului său de mingii politice, PNL.

Alături de colegul meu, senatorul Remus Negoi, am făcut interpelări, am depus sesizări la Avocatul Poporului și CNCD, am contribuit la înfințarea unei asociații la Constanța, menită să-i sprijine pe acești oameni și familiile lor în această luptă cu un Guvern ticăloșit.

Nu vom renunța și vom continua să căutăm soluții indiferent de rezultatul scrutinului electoral din acest an. Primul pas este formularea unui amendament la legea pentru aprobarea ordonanței de urgență de aprobare a rectificării bugetare. Întrebați-i pe parlamentarii din județele voastre cum se poziționează și cum vor vota pe acest subiect. Poate ca acum, în prag de alegeri, sunt mai receptivi și sensibili la critici.“, spune Stelian Ion, președinte USR Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions