Conecteaza-te cu noi

Administratie

USR Constanța: „Chițac și consilierii PSD și PNL au decis ca, de la 1 ianuarie 2025, viața constănțenilor să fie cu mult mai scumpă!“

Published

on

cresteri taxe constanta

Primarul Chițac, ajutat de consilierii locali ai PNL și PSD, a reușit să treacă proiectele ce vizau creșterea taxelor și impozitelor locale. Și nu oricum, pe unele le-a dublat, iar în altă situație a reușit să introducă unele noi. În cârdășie cu PSD, care se va afla oficial la conducerea administrației locale din această toamnă, Chițac și compania au mimat că le pasă de cetățeni și acordat anumite facilități pentru anumite categorii sociale, cum ar fi pensionarii sau persoanele cu handicap. În rest, toți cetățenii sunt buni de plată.

A existat în ședința CLM de azi și o încercare de opoziție din partea USR, care a propus mai multe amendamente, dar care au picat toate la vot.

„Primarul Vergil Chițac și consilierii PSD și PNL au decis ca, de la 1 ianuarie 2025, viața constănțenilor să fie cu mult mai scumpă! PSD și PNL au căzut de comun acord ca majorările și noile taxe propuse de primarul Chițac să fie aplicate. Iată ce au votat, astăzi, în ședința online de Consiliu Local, unde primarul Chițac nici măcar nu s-a sinchisit să fie prezent:

❌ vom plăti o taxă de salubrizare de 3x mai mare: 20 de lei pe lună de persoană;

❌ vom plăti o taxă suplimentară de 200 de lei pe an/autoturism pentru ocuparea domeniului public;

❌ pentru rezervarea unui loc de parcare, în loc de 255 de lei, vom plăti 500. Chițac propusese 600, însă cei de la PSD i-au „bătut obrazul“ și au mai tăiat 100.

În campania electorală, nici PNL, nici PSD și nici Chițac nu v-au spus că vor lua astfel de măsuri, însă astăzi le-au votat fără să clipească.

Toate amendamentele depuse de USR, menite să reducă sau să elimine aceste taxe nejustificate și chiar aberante, au fost respinse de coaliția PSD-PNL.

P.S. – cei care ați investit în autoturisme hibrid, iar în prezent sunteți scutiți la impozit cu 95% din prețul de bază, din 2025 va trebui să plătiți mai mult. Chițac a hotărât că scutirea va fi de doar 50%.“, spun cei de la USR Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions