Conecteaza-te cu noi

Administratie

A pus cruce administrația Chițac proiectului de amenajare a unui parc în cartierul Faleză Nord?

Published

on

n

Administrația Chițac pare să îi fi pus cruce proiectului de amenajare a unui parc în cartierul Faleză Nord între ansamblul rezidențial Spectrum și zona Santa Maria Bay. Asta pentru că, spune liderul consilierilor locali ai USR, Florin Cocargeanu, în afara faptului că proiectul zace de mult timp prin sertarele Primăriei, în ultima ședință a Consiliului Local administrația Chițac a redus sumele bugetate pentru acest proiect.

„Deși Constanța se confruntă cu lipsa acută a spațiilor verzi, vanitatea primarului ține blocat proiectul USR privind amenajarea unui parc în Faleză Nord, între ansamblul rezidențial Spectrum și zona Santa Maria Bay. Pe lângă faptul că ar fi oferit constănțenilor o zonă verde semnificativă, amenajarea acestui parc ar fi stopat distrugerea falezei, deja sufocată de betoane.

Studiul de fezabilitate fusese inițiat, însă contractul a fost reziliat fără nicio explicație. Deși procedura de achiziție a fost reluată, aceasta este blocată în birourile Primăriei Constanța de mai mult de un an și jumătate.

În ultima ședință a Consiliului Local am cerut explicații referitoare la motivele care au dus la reducerea sumelor bugetate pentru acest proiect, dar și detalii despre stadiul acestuia și circumstanțele care au dus la rezilierea contractului și întârzierea procedurii de achiziție. Viceprimarul Ionuț Rusu m-a asigurat că îmi va răspunde imediat după ședință, însă nici după două zile nu am primit clarificări.

Ne confruntăm, din nou, cu o situație devenită obișnuință pentru administrația locală, aceea în care interesele politice și orgoliul personal sunt puse mai presus de nevoile orașului.“, spune Florin Cocargenu.

Gurile rele spun că cei care conduc orașul ar avea în intenție să dea terenul unui dezvoltator imobiliar pentru ridicare de blocuri. Dar, repet, sunt doar zvonuri răutăcioase!

Amintim că, în urmă cu patru ani, unul dintre proiectele majore propuse de USR Constanța era amenajarea unui parc în cartierul Faleză Nord pe o suprafață de 11.000 de metri pătrați, mai exact în apropiere de malul mării, în apropiere de între zona rezidențială Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum. Atât timp cât USR a fost la guvernarea locală alături de PNL, formalitățile pentru demararea proiectului s-au desfășurat normal. Ba chiar, la un moment dat, Primăria anunța publicul privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajarea unui parc în cartierul Faleză Nord. Însă, după ruptura dintre USR și primarul Chițac, nu s-a mai auzit nimic de proiect, iar senzația inițiatorilor a fost că propunerea lor a fost băgată în sertar și uitată acolo.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions