Conecteaza-te cu noi

Politica

Senatorul Remus Negoi a condus delegația Parlamentului României la Inițiativa Central Europeană, în Albania

Published

on

remus negoi albania

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că, la Tirana, a condus delegația Parlamentului României la Inițiativa Central Europeană şi a luat cuvântul în sala de plen a Parlamentului Albaniei.

„Reuniunea Adunării Parlamentare a ICE a avut ca temă „Cooperarea regională ca factor fundamental al integrării europene”. Avem nevoie de cooperare regională, un pilon esențial al aderării la UE, iar România este un susținător ferm al politicii de extindere a Uniunii Europene. Consolidarea cooperării regionale este fundația pentru stabilitatea politică, iar pentru a consolida cooperarea regională, trebuie să punem accent pe schimburile culturale, contactele interpersonale și colaborarea educațională. Putem lucra împreună pe probleme precum migrația, securitatea și guvernanța. O astfel de cooperare politică sporește nu numai stabilitatea regională, ci și întărește vocea colectivă a regiunii în cadrul Uniunii Europene. Eliminarea diviziunilor, promovarea păcii și asigurarea prosperității prin colaborare reciprocă nu pot fi realizate pe deplin fără includerea și participarea activă a tuturor țărilor din Europa Centrală și de Sud-Est.“, spune Remus Negoi.

Amintim că senatorul constănțean a participat la reuniunea Adunării Parlamentare a ICE cu ședința Comisiei pentru Afaceri Culturale, al cărei președinte este. Inițiativa Central Europeană (ICE) este o formă flexibilă de cooperare regională, care reunește 9 state membre UE şi 8 state nemembre UE. Membrii ICE sunt: Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Republica Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina, Ungaria. ICE-DP (Iniţiativa Central Europeană – Dimensiunea Parlamentară) include reprezentanți ai Parlamentelor din cele 17 țări.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions