Conecteaza-te cu noi

Politica

Reacția USR, după respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la Prezidențiale: „Planul real este o finală Ciolacu – Simion, câștigată de pesedist“

Published

on

elena lasconi

Politicienii au reacționat după anunțul CCR privind respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la Președinția României. În ciuda diferențelor, în apărarea Dianei Șoșoacă au sărit cei de la USR, care spun că cei de la Curtea Constituțională a României, „controlată de PSD“, încalcă grav drepturile democratice ale unei persoane de a candida la Președinție, în condițiile în care Șoșoacă este și europarlamentar.

Liderul USR, Elena Lasconi, spune că ceea ce s-a întâmplat astăzi este doar un joc al PSD-ișitilor de a-l împinge pe reprezentantul AUR, George Simion, în turul II al alegerilor prezidențiale.

„Democrația din România e în pericol și trebuie apărată! De ce? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun acum românii care se uită la televizor și care încearcă să înțeleagă de ce candidatura Dianei Șoșoacă a fost blocată de Curtea Constituțională. Răspunsul nu o să ne placă deloc. Pentru că așa au decis Iohannis, Ciolacu și Ciucă. Voturile din CCR arată că această candidatură a Dianei Șoșoacă a fost blocată nu doar de judecători numiți de PSD la CCR, dar foarte probabil și de judecători numiți de PNL și de Iohannis.  Și așa aflăm care este de fapt planul real al celor trei: o finală Ciolacu – Simion, câștigată de pesedist, și refacerea alianței PSD – PNL la guvernare cu Ciucă premier.

Scenariul gândit de cei trei nu ține cont de dorința și de aspirațiile românilor. Scenariul vizează exclusiv păstrarea puterii de către cei care în ultimii ani au distrus România. I-au distrus economia, acum vor să-i distrugă și democrația. Să nu-i lăsăm pe acești oameni să stabilească cine va fi președintele României! Să nu lăsăm viitorul tot pe mâna lui Iohannis, Ciucă și Ciolacu. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez: să stârpim odată acest sistem corupt din ultimii 35 de ani. Nu putem accepta ca acest sistem mafiot să decidă înainte de alegeri cine va fi președinte, cine premier sau, Doamne ferește, cine va câștiga campionatul național la fotbal sau „Românii au talent”. Români, apărați-vă democrația!“, spune Lasconi.

„Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele pentru care au luat această decizie. Respingem cu toții opiniile extremiste, pro-ruse și antioccidentale ale Dianei Șoșoacă, dar sunt acestea motive constituționale de a-i interzice să candideze? Dacă CCR i-a luat dreptul să candideze pentru opiniile extremiste, nu ar trebui să îi interzică și lui George Simion candidatura? Nu suntem cumva în fața unui atac periculos la adresa democrației? Într-o astfel de situație discutăm despre principii și drepturi democratice, precum dreptul de a fi ales, nu despre o persoană anume. Există câteva condiții legale pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a putea candida și doar încălcarea acestora poate duce la interzicerea unei candidaturi. Riscul ca decizia CCR să fie văzută ca un amestec politic pentru  înlăturarea unui candidat de pe culoarul extremist pentru a-i face loc altui candidat extremist este real. Știm cu toții că lui Ciolacu i-ar conveni un tur doi cu auristul Simion, dar pentru a ajunge în acest scenariu trebuie să obțină voturi în mod democratic, nu să fie puși în arenă prin interpretări ale Constituției. Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR, pentru că suntem în punctul în care democrația noastră se duce de râpă din cauza interferențelor politice și a modului în care unii judecători CCR au rămas legați de partidele din care au făcut parte sau de politicienii care i-au propus.“, a afirmat, la rândul său, liderul USR Constanța, Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions