Primăria Mihail Kogălniceanu va accesa fonduri europene pentru renovarea si extinderea Grădiniței Piticot din comună. Proiectul a fost pe PRSE 2021-2027, RSO4.2 – FEDR – RSO4.2_Îmbunătățirea accesului egal la servicii de calitate și incluzive în educație, formare și învățarea pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii accesibile, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online.
Valoare totală a proiectului se ridică la 9.090.013,43 de lei, TVA inclus, din care 8.228.453,43 de lei eligibil și 861.560 de lei neeligibil.
Obiectul prezentei documentații îl constituie avizarea lucrărilor pentru renovarea și extinderea corpului de clădire existenta C1 – grădinița Piticot.
„Prin aplicarea prevederilor Legii nr. 372/2005, privind performanța energetică a clădirilor, cu modificările și completările ulterioare, pe termen scurt și mediu, se degrevează bugetul statului de cheltuielile cu combustibilul convențional utilizat, se reduc cheltuielile cu întreținerea clădirilor, se asigura susținerea agenților economici din domeniul construcțiilor și se creează noi locuri de muncă.“, se arată în documentație.
Obiectivele proiectului sunt:
– Creșterea eficienței energetice în cclădirile publice.
– Scăderea consumului anual de energie primară.
– Scăderea consumului anual specific de energie pentru încălzire.
– Scăderea consumului anual specific de energie.
– Scăderea anuală a emisiilor echivalent CO2.
-Crearea de facilitați/adaptarea infrastructurii pentru accesul persoanelor cu dizabilități.
– Îmbunătățirea condițiilor de confort interior.
– Realizarea unui consum anual de energie redus.
„Clădirea analizată în prezent are funcțiunea de grădiniță, este învechită și nu respectă toate normele actuale de funcționare. Obiectul prezentei documentații îl constituie avizarea lucrărilor de intervenție privind renovarea și extinderea imobilului corp C1 – grădiniță Piticot.
Prin creșterea performanței energetice a clădirilor, pe termen scurt și mediu, se degrevează bugetul statului de cheltuielile cu combustibilul convențional utilizat, se reduc cheltuielile cu întreținerea clădirilor, se asigură susținerea agenților economici din domeniul construcțiilor și se creează noi locuri de muncă.
Prin aplicarea prevederilor Legii nr. 372/2005, privind performanța energetică a clădirilor, cu modificările și completările ulterioare, pe termen scurt și mediu, se degrevează bugetul statului de cheltuielile cu combustibilul convențional utilizat, se reduc cheltuielile cu întreținerea clădirilor, se asigura susținerea agenților economici din domeniul construcțiilor și se creează noi locuri de muncă.
În prezent, în corpul C1 sunt amenajate încăperi cu destinația de sală de clasă, spații tehnice, grupuri sanitare și depozitări.
Spațiile existente nu respectă fluxurile unei bune funcționarii și suprafețele alocate, astfel că se propune reorganizarea funcțională.
Corpul C1 are trotuarele perimetrale degradate.
Tâmplăria exterioară este din PVC și necesită înlocuirea.
Structura de rezistență prezintă degradări sub formă de fisuri ale elementelor structurale și nestructurale din acțiuni seismice, din tasări diferențiate, din acțiuni ale intemperiilor, sau favorizate de vechimea clădirii. Imobilul se conservă în general în stare medie.
Beneficiarul dorește renovarea și extinderea corpului ce clădire C1 în vederea respectării normelor și legilor în vigoare, asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, dotarea cu grup sanitar pentru persoane cu dizabilități.
Implementarea măsurilor de eficiență energetică a clădirilor vă duce la îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației, prin:
- Îmbunătățirea condițiilor de confort interior;
- Reducerea consumurilor energetice;
- Reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră;
- Reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie;
- Eficientizarea modalității de organizare prin crearea de condiții optime;“, se mai arată în documentație.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta