Conecteaza-te cu noi

Politica

Activitatea în teritoriu ca senator de Constanța din acest mandat a lui Remus Negoi. Vezi în ce activități a fost implicat

Published

on

remus negoi

Mandatul actualului Parlament se aproprie de final. Cu această ocazie, senatorul de Constanța, Remus Negoi, a avut, în doar 3 ani şi jumătate, cele mai multe inițiative legislative proprii sau la care a fost co-inițiator dintre toți senatorii care au reprezentat județul Constanța din 2004 până în prezent. Este ceea ce arată un raport comparativ, preluat din datele oficiale ale Senatului României, din ultimele 5 mandate ale tuturor senatorilor care au reprezentat județul Constanța în Senatul României. Este vorba despre 231 de inițiativei legislative, dintre care 48 au fost promulgate legi.

În ceea ce privește activitatea din teritoriu, Remus Negoi s-a implicat, printre multe altele, în oprirea de la distrugere a unor obiective de patrimoniu.

Iată principalele activități derulate de senatorul Remus Negoi:

„Ca senator îmi împart timpul de lucru între activitatea din Parlament și cea din Constanța, circumscripția în care am fost ales. Problemele constănțenilor reprezintă o prioritate pentru mine și încerc permanent să le soluționez sau să atrag atenția asupra acestora prin intervenții în Parlament sau prin sesizări adresate autorităților competente.

Încă de la începutul mandatului de senator am alocat timp pentru vizite în teritoriu, acolo unde sunt probleme de rezolvat. Îi încurajez pe cetățeni să solicite audiențe la biroul parlamentar pentru a expune problemele cu care se confruntă și, pentru că vreau să țin permanent legătura cu cetățenii, am efectuat mai multe deplasări în municipiul Constanța și în județ.

Astfel, am fost pe plaja Corbu, aflată într-o arie naturală protejată, unde un dezvoltator imobiliar ridica un așa zis „Sat pescăresc”, în realitate un complex imobiliar de proporții. Am sesizat autoritățile competente și am solicitat informații cu privire la autorizațiile în baza cărora se ridica această construcție. În urma acțiunii pe care am întreprins-o, împreună cu colegii mei din USR Constanța, s-a dispus încetarea lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială.

Am înaintat către Ministerul Culturii, Institutul Național al Patrimoniului și Direcția Județeană pentru Cultură Constanța, o solicitare de clasare în lista monumentelor istorice a clădirii Bar Orient din stațiunea Mamaia care astfel a fost salvat de la demolare

Am mai efectuate vizite la Agigea pentru a verifica situația plajei din zonă, la Palatul Regal din Mamaia, care a revenit în patrimoniul statului român, dar și pe faleza principală din Mangalia unde, la 20 de metri de luciul apei, se ridicau fără autorizație 2 construcții.

Am mers la Agigea pentru a vedea la fața locului cum se desfășoară în realitate transportul elevilor către liceu, după ce Asociația Elevilor din Constanța a adus problema în atenția publică. În localitatea Agigea nu există nicio instituție de învățământ liceal, iar cei mai mulți dintre copii trebuie să vină la Constanța, însă drumul până în oraș reprezintă o provocare.

Am fost de mai multe ori și în cartierul Palazu Mare unde dezastrul urbanistic este în floare și am sesizat autorităților competente problemele pe care mi le-au adus la cunoștință locuitorii din zonă.

Am mers și în zona Pescărie pentru a discuta cu reprezentanții Federației Pescarilor, în contextul în care Primăria voia să demoleze barăcile pescarilor fără să le ofere o alternativă.

Obiectivele arheologice sunt, de asemenea, pe lista mea de priorități şi de aceea am mers în vizite organizate la mai multe obiective de patrimoniu precum: Ansamblul Rupestru de la Murfatlar, Cetatea bizantină Vicina, Cetatea Arrubium, Cetatea Histria, Izvoarele-Pârjoaia, Cetatea Sucidava, Cetatea Capidava, Cetatea Carsium sau Cetatea Sarmisegetusa.

De asemenea, am organizat la Constanța mai multe dezbateri pe diferite teme. Printre acestea se numără cea privind Codul Patrimoniului şi cea referitoare la situația de pe plaja Corbu cu reprezentanții Apelor Române.

Am organizat o dezbatere pe legea deschiderii curților școlilor pentru copii în afara programului școlar, pentru a încuraja tinerii să se implice în activități sportive și recreative în timpul liber și am luat parte și la dezbaterea privind propunerea legislativă  de reducere a poluării tancurilor petroliere în cadrul căreia am purtat discuții cu experții pe această temă. Am participat la o dezbatere organizată la Hotel Continental pe probleme de mediu și am organizat o ședință pe tema inițiativei privind reciclarea DCD. Alte dezbateri la care am fost prezent sunt: „Femei în politică”, „Legea asociațiilor de proprietari” și cea privind plata indemnizațiilor către urmașii deportaților și celor persecutați de regimul comunist.

Vocea tinerilor este importantă pentru mine și de aceea am desfășurat în cadrul cabinetului parlamentar stagii de practică pentru studenți, cu scopul de a se familiariza cu activitatea unui senator atât în Parlament, cât și pe plan local.“

Citește și:

Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi – cel mai activ senator constănțean din ultimii 20 de ani

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions