Conecteaza-te cu noi

Politica

Cetățenii din Republica Moldova pot vota și în Constanța

Published

on

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați la secțiile de votare, în 20 octombrie, pentru a decide cine va fi ce de-al șaptelea președinte ales de popor, desprinderea țării de imperiul sovietic, în anul 1991.

„Cetățenii din Republica Moldova care se află în România vor putea vota pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional și la Constanța. Sunt așteptate la urne, conform estimărilor, aproximativ 1.200 de persoane cu drept de vot. Alegătorii pot vota în intervalul orar 07:00-21:00.

Instituția Prefectului – Județul Constanța a făcut demersuri pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral.

În acest sens, cu sprijinul reprezentanților Primăriei Municipiului Constanța și ai Universității „Ovidius”, a fost amenajată o secție de votare în sediul instituției de învățământ superior de pe bulevardul Mamaia, nr.124.

Secția de votare va fi dotată cu 4 cabine de vot și 2 urne pentru buletinele de vot (câte una pentru fiecare scrutin), dar și alte materiale necesare organizării și desfășurării alegerilor.

În cursul zilei de 18 octombrie 2024, Serviciul de Telecomunicații Speciale va instala echipamentele voce-date. Totodată, urmează să fie asigurat și un panou informativ în proximitatea secției de votare.

Măsurile de ordine și siguranță la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din data de 20 octombrie 2024 vor fi asigurate de structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.“, informează Prefectura Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions