Conecteaza-te cu noi

Politica

Alegeri prezidențiale și referendum în Republica Moldova. Basarabenii din Constanța pot vota la secția deschisă în incinta Universității Ovidius

Published

on

alegeri moldova

Cetățenii Republicii Moldova votează, astăzi, de la ora 07.00 și până la ora 21.00, la alegerile prezidențiale și la referendumul de modificare a Constituției, astfel încât aceasta să prevadă aderarea la Uniunea Europeană. În cursa pentru președinția Republicii Moldova s-au înscris 11 candidați, însă lupta se dă între actuala președintă, proeuropeana Maia Sandu, şi principalul candidat al stângii, Alexandr Stoianoglo, fost procuror general al Republicii Moldova, susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și, evident, de Moscova.

Cei 11 concurenți înscriși în cursa prezidențială sunt:

Maia Sandu;

Alexandr Stoianoglo;

Renato Usatîi;

Vasile Tarlev;

Irina Vlah;

Ion Chicu;

Andrei Năstase;

Octavian Țîcu;

Victoria Furtună;

Tudor Ulianovschi;

Natalia Morari.

Până la această oră și-au exercitat dreptul la vot circa 685.000 de alegători. În secțiile de votare deschise în străinătate au votat, până la această oră, peste 67.000 de alegători. În cele 30 de secții de votare constituite pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, au votat peste 6.600 de alegători, arată Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova.

Până la ora 13:00, în străinătate, la acest moment sunt operaționale toate secțiile de votare constituite în Europa și Asia. La ora 14:00, se vor deschide cele 22 de secții de votare din Statele Unite ale Americii și Canada.  Conform informațiilor sistematizate de la consiliile electorale de circumscripție electorale, până la ora 12:00, prezentându-se la secțiile de votare, au semnat în listele electorale pentru recepționarea buletinului de vot pentru referendumul republican constituțional 442 331 de persoane. Rata preliminară de participare la referendum este de 16,14%.

În ceea ce privește referendumul, până la ora 12.00 au votat 442.331 de persoane, ceea ce reprezintă 16,14%.

Scrutin și la Constanța

Basarabenii din Constanța pot vota la Secția deschisă în incinta Universității Ovidius, iar până la această oră și-au exercitat dreptul de vot peste 400 de cetățeni din Republica Moldova.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions