Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primăria Constanța spune că Parcul Tăbăcărie, cel mai mare spațiu de recreere din orașul nostru, are o nouă înfățișare

Published

on

parc tabacarie

Primăria Constanța anunță că Parcul Tăbăcărie, cel mai mare spațiu de recreere din orașul nostru, are o nouă înfățișare.

„Alei pietonale reabilitate, spațiul verde generos și mobilierul urban modern au schimbat aspectul parcului. În continuare, echipele Confort Urban reamenajează aleile din parc cu pavele și borduri moderne. Lucrările sunt aproape de finalizare în zona cuprinsă între City Mall și Țara Piticilor, se intervine și pe partea dinspre lac, precum și pe tronsonul dintre Camera de Comerț și intrarea în Satul de Vacanță.

În cadrul proiectului, au fost amenajate circuite rutiere educaționale pentru copii și a fost construită o pistă de alergare acoperită cu asfalt destinat traficului pietonal, colorat și pistă pentru biciclete. De asemenea, au fost instalate elemente de mobilier urban și au fost create noi alei pietonale în parc. Totodată, tunelurile din proximitatea Țării Piticilor vor fi salubrizate și iluminate electric.

Și spațiul verde a fost reamenajat. Arbori din mai multe specii, trandafiri și arbuști ornamentali au fost plantați în parc, iar terenul a fost însămânțat cu gazon și s-a construit o nouă instalație de irigare a spațiilor verzi.

În continuare, vor fi efectuate o serie de lucrări care presupun revitalizarea și refacerea spațiilor verzi. Vor fi amenajate mai multe grădini cu diferite tematici: o grădină de tip „oază”, cu pontoane din lemn cu structură ușoară, o grădină „franțuzească”, prin plantarea de trandafiri, lavandă, arbori și arbuști cu siluetă columnară, o „grădină senzorială”, cu diferite trasee sinuoase realizate din materiale cu diferite texturi și culori, precum și o „grădină de umbră”, prin crearea unei zone omogene de arbori precum un codru în mijlocul câmpiei.“, informează Primăria.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions