Conecteaza-te cu noi

Actual

Declarație șoc! Ministrul Educației recunoaște că abandonul școlar e cauzat de modul în care predau profesorii

Published

on

Ministrul Educației recunoaște că profesorii nu știu prea bine cum să facă lecțiile atractive, așa că mulți copii aleg să abandoneze școala. Cauza însă nu este numai aceasta, problema fiind mai complexă. Ministrul Educaţiei, Daniel David, a afirmat, joi seară, că abandonul şcolar ”nu este o problemă uşoară” în România şi precizează că se regăseşte atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în cel universitar.

Ministrul Educaţiei, Daniel David, a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, despre abandonul şcolar, România fiind ţara unde anual 23.000 de copii abandonează şcoala.

”Nu este o problemă uşoară – este o problemă, şi grea, şi complicată, şi reală (…) Trei cauze sunt foarte importante”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, principala este ”contextul social”.

”Copilul nu are sufcienţi bani, familia nu are suficienţi bani să-l ţină la şcoală”, afirmă ministrul citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Potrivit acestuia, una dintre rezolvări este continuarea programului ”Masă sănătoasă”, întrucât mulţi copii din familii vulnerabile vin la şcoală impulsionaţi de mâncarea pe care o primesc. O altă problemă importantă este, potrivit ministrului, ”modalitatea de predare şi modul în care profesorii ştiu să-i inspire pe copii, să le facă un context în care copiii vin cu plăcere la şcoală”.

Potrivit lui David, modalitatea de predare – ”stai jos şi scrie după dictare din manualul ce-l am aici” –  îndepărtează copiii.

Al treilea factor este, potrivit ministrului, mai ales la nivel universitar, orientarea profesională şi orientarea în carieră.

”Abandonul nu este mare doar în preuniversitar, abandonul este mare şi în zona universitară. La nivel universitar foarte mulţi ajung acolo şi constată că nu este ceea ce au căutat”, a mai declarat ministrul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions