Conecteaza-te cu noi

Societate

Curs practic de chirurgie minim invazivă, la Universitatea Ovidius din Constanța

Published

on

chirurgie minim invaziva

Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) și Asociația Română pentru Chirurgie Endoscopică (ARCE) au organizat recent, la Centrul de simulare medicală, cea de-a II-a ediție a Cursului practic de chirurgie minim invazivă.

În cadrul sesiunilor științifice și de practică desfășurate pe parcursul a două zile, au fost prezentate noțiuni despre principiile de bază în laparoscopie, manipulare ergonomică și eficientă a instrumentelor. De asemenea, participanții s-au familiarizat și au aprofundat gesturi și tehnici chirurgicale laparoscopice elementare, au exersat noduri și suturi și au utilizat diverse dispozitive de sutură mecanică.

”Tehnologia actuală disponibilă, asociată cu predarea teoretică și practică supervizată de experți și formatori în domeniul chirurgical, a făcut ca acest eveniment să fie un succes. Prezentările teoretice au fost variate și au inclus informații cu privire la tehnologia actuală și despre modul în care pacienții pot beneficia de ea. Abilitățile tehnice pe care medicii rezidenți, specialiști, însă și medicii primari le-au dobândit în aceste zile sunt o componentă a practicii chirurgicale, iar împreună cu noțiunile teoretice dobândite formează o componentă importantă în procesul de luare a deciziilor viitoare. Succesul cursului ne îndeamnă să facem din acest eveniment o tradiție.”, a precizat conf. univ. dr. Răzvan Popescu, medic șef secție – Clinica de Chirurgie Generală I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

Chirurgia minim invazivă reprezintă o nouă doctrină chirurgicală care a fost acceptată, la scară largă în comunitatea medicală, datorită multiplelor avantaje pe care le are față de chirurgia deschisă tradițională, precum: reducerea semnificativă a durerii postoperatorii, scăderea procentului de complicații postoperatorii de plagă precoce sau tardive și recuperarea postoperatorie mai rapidă, au precizat reprezentanții Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions