Conecteaza-te cu noi

Actual

Bilanț ISU Dobrogea. Anul trecut, 30 de persoane s-au înecat în județul Constanța

Published

on

bilant isu dobrogea

Inspectorul șef al ISU „Dobrogea”, col. dr.ing. Mihail-Cristian Amarandei, a prezentat într-o ședință festivă, bilanțul activităților desfășurate în anul 2024. La acest eveniment a participat și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general Dan-Paul Iamandi.

De asemenea, la activitate au fost prezenți, prefectul județului  Constanța, Adrian-Teodor Picoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu și reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare (Serviciul de Ambulanţă Judeţean, UPU-SMURD, reprezentantul Punctului de Operare Aeromedical Constanța și Crucea Roșie-filiala Constanța).

Principalele repere ale activității desfășurate în anul 2024, din punct de vedere operativ, au constat în:

  •  27.962 apeluri alocate dispeceratului prin 112;
  • 26.931 intervenții (24.989 în anul 2023);
  • 667 intervenții la incendii;
  • 590 intervenții la incendii de vegetație;
  • 17.978 intervenții SMURD (17.930 intervenții în 2023);
  • 7.734 alte intervenții;

Au fost  salvate 811 persoane (769 adulți, 42 copii) și asistate medical 17.903 persoane.

Au avut loc 107 accidente prin submersie, în urma cărora 30 de persoane și-au pierdut viața (1 minor), fiind salvate de la înec 77 de persoane, dintre care 19 copii.

Misiunea „Litoral 2024”: -1.537 persoane asistate, 276 stingerea incendiilor, 5-descarcerare, 27-fenomene meteo, 224- alte situații.

”Ne-am propus ca în anul 2025 să continuăm procesul de dotare cu mijloace tehnice  de intervenție în situații de urgență, procesul de perfecționarea personalului în scopul interoperabilității la nivel regional, creșterea capacității de răspuns integrat în situații de urgență, precum și alte obiective. Mulțumim pentru încrederea acordată salvatorilor constănțeni!”, a precizat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

bilant isu dobrogea

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions