Conecteaza-te cu noi

Societate

Volum impresionant de activitate la CAS Constanța. Vezi câte investigații paraclinice a gestionat anul trecut

Published

on

casa de asigurari de sanatate constanta

Casa de Asigurări de Sănătate Constanța a încheiat anul 2024 cu un volum impresionant de activitate, reflectat în date statistice relevante și o dinamică de o complexitate ridicată a relației cu furnizorii de servicii medicale și cu asigurații. Într-un context marcat de nevoia permanentă de adaptare la realitățile din teren și în condițiile unui județ cu multiple particularități demografice, economice și geografice, CAS Constanța rămâne un pilon esențial în garantarea accesului echitabil la servicii medicale.

Potrivit Raportului de activitate 2024 și Sintezei privind particularitățile județului Constanța și analiza comparativă cu anul 2009, instituția a gestionat:

  • peste 2 milioane de consultații în medicina de familie;
  • aproape 2,6 milioane de investigații paraclinice;
  • 45.751 de pacienți tratați în cadrul programelor naționale de sănătate, dublu față de anul 2009;
  • 17.226 contracte și acte adiționale încheiate cu 1.044 de furnizori;
  • 594.426 persoane asigurate, dintre care peste 35% asigurate fără plata contribuției;
  • 356 farmacii în contract, poziționând județul pe locul 3 la nivel național;
  • peste 80.000 de solicitări primite din partea asiguraților.

În paralel, CAS Constanța a continuat să se confrunte cu provocări legate de resursa umană. În 2024, instituția a avut doar 74 de angajați, față de 85 în 2009, iar media de vârstă a crescut la 53,54 ani, cu doar 5 angajați sub 40 de ani.

”Documentele subliniază și modul în care specificul județului, cu un aflux sezonier important de turiști, prezența unor stațiuni balneare cu adresabilitate națională (precum Techirghiol), dar și faptul că județul se află pe locul 5 la nivel național ca număr de spitale, influențează direct activitatea instituției. Aceste caracteristici generează o cerere crescută de servicii medicale în sezonul estival și o dinamică aparte în gestionarea relațiilor contractuale și a finanțării.”, a precizat Aurelia Drăgoi, purtător de cuvânt al CAS Constanța.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions