Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Plan de amenajare a zonei Mării Negre, realizat cu fonduri europene

Published

on

Zona Mării Negre beneficiază de un plan de amenajare a spaţiului maritim, realizat în colaborare cu Bulgaria, prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene, informează joi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene într-un comunicat de presă remis AGERPRES. ”Zona Mării Negre beneficiază de un plan de amenajare a spaţiului maritim, realizat în colaborare de România şi Bulgaria, prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene şi derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) în parteneriat cu alte 9 organizaţii. Rezultatele proiectului au fost prezentate astăzi (joi – n.r.), în cadrul unei conferinţe organizate la Bucureşti. Planificarea spaţială marină este necesară, în primul rând, pentru a echilibra nevoia de dezvoltare a spaţiului maritim cu cea de protejare a ei: în timp, activităţile în zonă se dezvoltă (de la cele turistice, de transport şi economice, la cele de pescuit şi exploatare a resurselor), iar interesul major este ca şi viitoarele generaţii să se poată bucura de toate avantajele pe care un astfel de teritoriu îl oferă”, se arată în comunicat. În acest scop, MDRAPFE a aplicat şi a obţinut finanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, pentru proiectul MARSPLAN-BS (Amenajarea spaţiului maritim în zona transfrontalieră din Marea Neagră – România, Bulgaria / Cross-Border Maritime Spatial Plan for the Black Sea – Romania and Bulgaria). Proiectul a fost demarat ca urmare a adoptării Directivei 2014/89/UE de stabilire a unui cadru pentru amenajarea spaţiului maritim şi se va încheia în februarie a.c. Bugetul total al proiectului este în valoare de 2.048.921 de euro, din care 1.639.212,59 de euro reprezintă fonduri asigurate din grantul Comisiei Europene, prin intermediul Agenţiei Executive pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (EASME). Din punct de vedere al coordonării, proiectul a permis lucrul în echipă a organizaţiilor celor mai relevante implicate în planificarea zonei Mării Negre. Printre rezultatele proiectului se numără: identificarea unor principii, obiective şi a unei viziuni comune pentru amenajarea zonei Mării Negre (structurate într-un concept de dezvoltare pentru zona transfrontalieră România-Bulgaria), 5 studii de caz, un plan de amenajare maritimă pentru zona Mangalia-Shabla”, mai spune MDRAPFE.
Conform Directivei, statele membre ţin seama, în procesul de amenajare a spaţiului maritim, de particularităţile regiunilor marine, de activităţile şi utilizările relevante existente şi viitoare, de impactul acestora asupra mediului şi asupra resurselor naturale. În conformitate cu această directivă, fiecare stat membru trebuie să elaboreze şi să implementeze amenajarea spaţiului maritim cât mai curând posibil şi cel târziu până la 31 martie 2021.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions