Deputații vor să afle câtă energie electrică şi termică consumă Palatul Parlamentului şi ce măsuri şi investiţii pot fi implementate pentru a reduce amprenta energetică a celei mai mari clădiri din România.
Auditul energetic al “Casei Poporului” va dura doi ani şi jumătate de la găsirea unui consultant şi semnarea contractului şi va costa 1,2 milioane de lei, fără TVA, scriu jurnaliștii de la economica.net.
“Auditul energetic complex al imobilului Palatul Parlamentului se va realiza la o cladire având peste 350.000 de mp un volum de încalzit/racit de peste 2.800.000 mc, peste 1000 de camere cu regimuri de înaltime diverse, terase circulabile cu luminatoare, punct termic propriu, statie de hidrofor, puncte de alimentare de energie electrica, centrale de ventilatie si centrala de frig ale caror caracteristici sunt descrise în caietul de sarcini/documentatia tehnica”, se arată în anunţul publicat de Camera Deputaţilor în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Studiul are ca scop identificarea unor soluţii de reducere a cheltuielilor bugetare aferente Palatului, a doua cea mai mare clădire din lume ca suprafaţă după Pentagon. Printre altele, consultantul va trebui să identifice oportunitatea achiziţionării de echipamente noi sau a implementării unor soluţii tehnice în vederea scăderii costurilor energetice.
Contractul va avea o durată de 30 de luni şi va fi finanţat de la bugetul de stat.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta