DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor. Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 23.02.2018 – 02.03.2018, s-au materializat prin verificări la 65 de obiective: 1 centru sacrificare animale, 1 unitate procesare carne, 1 unitate procesare lapte, 3 centre prelucrare lapte, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 13 măcelării, 3 carmangerii, 2 pescării, 2 depozite alimentare, 2 restaurante, 3 cantine, 2 unități tip catering, 1 unitate tip fast food, 1 bar, 8 super/hipermarket-uri, 2 magazine alimentare, 9 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 transportator animale vii, 1 unitate de comercializare produse congelate, 3 unități de reambalare, 1 depozit de semințe consum, 1 unitate fabricare bere, 1 unitate produse conservate de patiserie, 1 unitate fabricare produse alimentare congelate, 1 unitate fabricare produse congelate. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 2768 de kg, lapte şi produse lactate – 585 de kg, peşte şi produse din peşte – 751 de kg, ouă – 39 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 43.941 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.