Consilierii locali municipali au votat astăzi, în ședință ordinară, propunerea primarului Făgădău privind transmiterea în administrarea RAEDPP Constanța a unor imobile aflate în domeniul public al municipiului Constanța, din cartierul social Henri Coandă. Potrivit expunerii de motive, proiectul se referă la cele 10 blocuri recent construite în cartierul Henri Coandă. Se dorește ca până în toamnă această fază a proiectului să fie finaliazată integral.
“Depindem foarte mult de finalizarea formațităților. În urmă cu două ședințe ale Consiliului Local, am aprobat un nou regulament. Astăzi, am făcut un transfer în administrarea RAEDPP. Ușor, ușor facem pași rapizi pentru că astăzi a devenit din ce în ce mai greu să faci hârtii. După ce încheiem această etapă vom trece la repartizare și, de asemenea, la semnarea contractelor. În schimb, vreau să vă spun cu ce va veni în plus acest contract pentru că din prima etapă am luat bunele și relele și vrem să integrăm campusul în viața orașului. De exemplu, una din condițiile pe care o vom include în contract sau în actul adițional va fi aceea că în situația în care familiile beneficiare au copii, au obligația să își ducă copiii la școală. Nu îți duci copilul la școală, cu părere de rău… comunitatea te-a ajutat pe tine, fă și tu ceva pentru comunitate! Este un minim gest de recunoștință pentru comunitate să îți educi copiii. De asemenea, statul român asigură acces la asistență medicală gratuită prin acel set de analize. Trebuie să vii cu dovada că ți-ai făcut analizele pentru că trăind într-o comunitate atât de aglomerată, riscul nu este doar al individului, ci și a comunității”, a explicat Făgădău la finalul ședinței de Consiliu Local.
Și asta nu e tot: Făgădău vrea să implementeze, cu bani de la Guvernul norvegian, un proiect de incluziune socială a cetățenilor din cartier, inclusiv educație sexuală. După regulile strice de integrare în comunitate, primarul vrea educație sexuală pentru cei care trăiesc în cartierul Henri Coandă.
“Tot în acea zonă, împreună cu o fundație norvegiană vom încerca să scriem un de îndată ce se vor deschide finanțările statului norvegian, astfel încât să construim acolo în vecinătate un Centru comunitar. Intenția noastră ca ei să poată beneficia de cursuri de educație, de educație sexuală, de igienă de integrare, de meșteșug, de limbi străine, să venim și noi, comunitatea, alături de ei și să le arătăm că integrarea se face pas cu pas, cu răbdare, dar prin educație. Așadar, îmi doresc să nu ne apuce toamna cu apartamentele goale”, a completat primarul.
Important! Sunt pregătite 10 blocuri care sunt o replică a primei faze a proiectului. Tot acolo sunt construite trei blocuri pentru chiriașii evacuați, trei blocuri pentru locuințe sociale ce vor fi repartizate după regulamente separate.
Henri Coadă, etapa I, a avut repartizate 17 blocuri. Acum, în etapa a II-a, sunt 10 bocuri.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta