În luna ianuarie a anului curent, la Delfinariul din Constanţa erau angajaţi cinci antrenori pentru cei doi delfini. Pentru unii dintre vizitatorii complexului muzeal, mesearia de antrenor de delfin poate părea simplă sau extrem de complicată.
În urmă cu ceva vreme, directorul CMSN, Adrian Bîlbă, declara că această meserie este foarte specifică deoarece trebuie să fii un bun înotător, să fii capabil să petreci mult timp în apă alături de delfini, să ai o pregătire fizică corespunzătoare.
“Un bun antrenor de delfini ca și un bun dresor de animale presupune să fii o persoană deschisă, capabilă să înțeleagă comportamentul acestor animale, să le iubești și de la aceste premise să pornești la realizarea unei punți de comunicare cu acestea. Încerci să transmiți și tu ceea ce ai de zis, ceea ce ai de cerut, de făcut și în consecință să ajungi într-o situație în care antrenor și animal să formeze un întreg, care să lucreze împreună și să delecteze publicul vizitator, să-i transmită dragostea de animale”, spunea Adrian Bîlbă.
În cursul zilei de azi, pe pagina Delfinariului Constanţa a apărut un anunţ important pentru iubitorii de animale şi pentru cei capabili să devină antrenori la delfini:
“Delfinariul Constanța va avea în curând două posturi libere de antrenor la delfini. Dacă iubești animalele, înoți bine și-ți dorești să faci parte din echipa noastră, te așteptăm la noi să ne cunoaștem.”