Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Olimpiade naționale, susținute la Agigea și Eforie Nord

Published

on

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează în aceste zile, în județul Constanța, două olimpiade naționale, respectiv Olimpiada Națională de Limba și Literatura Rromani și Olimpiada Națională de limbă și literatură turcă. Deja a avut loc festivitatea de deschidere a olimpiadei de Limba Rromani, care se desfășoară în aceste zile la Școala gimnazială Ion Borcea din comuna Agigea. Festivitatea a început la ora 9.00., la Casa de Cultură Agigea, în prezența primarului comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a directorul Directiei Minorități,  Szőcs Domokos, consilier limba rromani din cadrul MENCS, profesor Gheorghe Sarău și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.  La  Olimpiada de Limbă rromani – aflată la cea de-a XVII-a ediție – participă 72 de elevi din 30 de județe. După ora 11.00, până la ora 14.00, elevii susțin proba scrisă la Școala Gimnazială „Ion Borcea” din Agigea. Premierea elevilor este programată marți, 19 aprilie, ora 18.00, la Casa de Cultură a Comunei Agigea.

Cel de-al doilea eveniment național se desfășoară la Eforie Nord, unde, tot astăzi, la ora 13.00 la Școala Gimnazială Nr. 1, va avea loc deschiderea oficială. La acest eveniment va participa primarului orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, directorul Direcției Minorități MENCS, Szocs Domokos, inspector pentru  limbă turcă din cadrul  MENCS, prof. Vildan Bormambet, reprezentanți ai Inspectoratului școlar Județean.  Începând cu ora 14.00, cei 80 de elevi (din cinci județe) vor intra în competiție timp de trei ore, susținând proba scrisă a olimpiadei.

După competiția în sine, urmează corectarea lucrărilor și, mai apoi, premierea câștigătorilor. Cei mai buni elevi participanți la  Olimpiada de limbă si literatură  turcă  vor fi desemnați miercuri, ora 12.00,  în Sala de conferințe a  Hotelului „Ana” din  Eforie Nord. Printre picături, elevii și profesorii vor vizita  orașul Constanța, Muzeul Militar  Național „Regele Ferdinand I”, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, dar și Geamia Carol I.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions