SN Nuclearlectrica SA (“SNN”) anunță că a semnat o convenție cu Universitatea Politehnică București pentru acordarea unui număr de 25 de burse pentru studenții din anii III și IV de facultate, diferite specializări. Fiecare bursă este în cuantum de 2000 lei/lună și va fi acordată în anii universitari 2018-2019 și respectiv, 2019-2020.
Selecția facultăților din cadrul Universității Politehnica București a fost realizată în baza necesităților SNN/CNE Cernavodă de recrutare, retenție și formare de specialiști atât pentru activititățile curente de operare și producție ale companiei, pe termen mediu și lung, cât și pentru proiectele majore de investiții, pe termen foarte lung: proiectul retehnologizării Unității 1 și proiectul Unităților 3 si 4.
Astfel în funcție de necesitățile estimate, SNN va acorda cele 25 de burse după cum urmează:
- Facultatea de Inginerie Electrică, specializarea Inginerie electrică-3 burse;
- Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, specializarea Inginerie mecanică-6 burse;
- Facultatea de Energetică, specializările Inginerie energetică, Energetică și tehnologii nucleare, Ingineria sistemelor electroenergetice-12 burse;
- Facultatea de Automatică și Calculatoare, specializările Ingineria sistemelor și Calculatoare și tehnologia informatiei-4 burse.
SNN își propune o rată de retenție de 80% a bursierilor.
„Parteneriatul cu mediul economic reprezintă o prioritate în Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, fiind definitoriu în pregătirea practică a studenţilor noştri, contribuind astfel la dezvoltarea competenţelor profesionale necesare unor cariere de succes. Atragerea şi implicarea mediului economic şi de afaceri în procesul educaţional, în special în cel ingineresc, contribuie la realizarea cerinţelor actuale legate de inovare, de progres, de schimbare a culturii afacerilor, ca şi de întărirea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. Aceste parteneriate pot fi valorificate totodată şi prin implicarea directă a specialiştilor din mediul economic în procesul didactic.
Bursele private oferite studenţilor de către companii şi societăţi comerciale reprezintă o componentă importantă a acestor parteneriate, alături de stagiile de pregătire practică. Evident, aceste burse oferă un stimul suplimentar pentru studenţii cu performanţe în procesul educaţional şi perspective reale de angajare după finalizarea studiilor.”-Prof. dr. ing. Horia Necula – Decanul Facultăţii de Energetică, Universitatea Politehnica din Bucureşti.
„Acordarea acestor burse este un prim pas concret de implicare activa a companiei in selectarea si recrutarea studentilor foarte bine pregatiti. Este parte a strategiei de resurse umane readaptata recent, iar obiectivul vizeaza formarea unei generatii de specialisti, asigurarea competentelor necesare si mai a ales a continuitatii acestor competente in operare, productie si domeniile suport. Dincolo de motivare si eforturile de retentie a specialistilor pe care compania le face constant, identificarea si cresterea unei noi generatii este in sine garantia performatei industriei nucleare. Vom continua sa ne implicam activ, sa cooperam cu institutiile de invatamant superior si sa extindem direct proportional cu nevoile noastre acest sistem de atragere si recrutare”. Cosmin Ghita-Director General, Nuclearelectrica
Detalii despre modul de acordare a burselor gasiti pe site-ul companiei www.nuclearelectrica.ro
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta