Comitetul Executiv Național al PSD se reunește astăzi, în urma deciziei de condamnare a președintelui partidului, Liviu Dragnea. Liderii PSD au anunțat deja că îl susțin pe Dragnea pentru a rămâne la șefia partidului.
Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, vineri după-amiază, de la ora 16.00, urmare a deciziei de condamnare la trei ani şi jumătate de închisoare a liderului partidului, Liviu Dragnea, în dosarul privind angajările fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.
Liviu Dragnea nu a avut nicio reacţie publică după primirea sentinţei, însă ceilalţi lideri ai partidului, miniştri, şefi de filiale judeţene au reacţionat prin mesaje de susţinere pentru preşedintele PSD, susţinând că decizia instanţei supreme a fost luată “sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor”, iar “asta nu poate pune sub semnul întrebării bunul mers al României”. Ei au anunţat că miniştrii, PSD şi Guvernul îl susţin pe Dragnea pentru a rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, afirmând că cei care cer demisia preşedintelui PSD înainte de pronunţarea unei decizii definitive “încalcă grav” Constituţia României şi directivele europene.
Prima reacţie a venit – la aproximativ două ore de la decizia instanţei supreme – din partea premierului Viorica Dăncilă, numărul doi ca funcţie în partid, ea fiind preşedintele executiv al PSD.
Citată de jurnaliștii de la news.ro, Dăncilă a susţinut că sentinţa în cazul lui Liviu Dragnea “ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influenţa arbitrariului” şi că fapta pentru care a fost condamnat în primă instanţă este prevăzută de un articol pentru care CCR a dat deja o decizie că trebuie modificat, afirmând că ea crede cu tărie în nevinovăţia liderului PSD şi îl asigură de toată susţinerea ei. Tot premierul spune că aceia care îi cer demisia lui Liviu Dragnea înainte de decizia finală a instanţei încalcă grav Constituţia, Directivele UE şi standardele Comisiei de la Veneţia privind prezumţia de nevinovăţie.
Ea mai spune că, “într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiţie, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menţine şi după recursul din apel”.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta