Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Admitere MApN: Vezi cu ce medie s-a intrat la Colegiul Militar Al. I. Cuza din Constanța

Published

on

Miercuri, 27 iunie, colegiile naționale militare au publicat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învăţământ 2018-2019, cele finale urmând a fi date publicității vineri, 29 iunie, după confirmarea locurilor de către candidații declarați admiși. La nivel naţional au fost admişi 600 elevi, dintre care 223 fete. Cea mai mare notă obținută la admitere a fost 9,97 pentru băieți și 9,99 pentru fete.

Toate colegiile au avut disponibile câte 120 de locuri. Pentru Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, media maximă de admitere a fost de 9,99, iar nota minimă 8,47. La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung, nota maximă a fost 9,92, iar cea minimă 8,47. Pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, media maximă a fost de 9,83, iar cea minimă de 8,05. La Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, media maximă a fost de 9,93, iar cea minimă de 7,8.

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, reînființat începând cu acest an, va genera, în viitor, o importantă bază de selecție pentru elevii și studenții unităților și instituțiilor de învățământ ale categoriilor de forțe ale armatei. La Constanța, media maximă la admitere a fost de 9,68.

„Modernizarea Armatei României noastre se face nu doar la nivelul înzestrării cu tehnică și armament de înaltă performanță, cât și prin programe coerente și eficiente de formare de profesioniști cu mentalitatea luptătorului modern, capabili să îndeplinească toată gama de misiuni cerute de mediul de securitate al secolului XXI. Aceasta este misiunea învăţământului militar românesc, care trebuie să se afirme ca o structură cu adevărat performantă, un sistem de elită menit a produce elite.

Advertisement
usr

Dacă privim doar rezultatele obținute de colegiile naționale militare, ai căror absolvenți promovează în totalitate și cu medii foarte mari examenele de bacalaureat din ultimii ani, înțelegem că la Breaza, la Alba Iulia, la Câmpulung Moldovenesc, la Craiova și, cu siguranță, din acest an, și la Constanța, elevii noștri au beneficiat și vor beneficia de condiții foarte bune de pregătire.

Transmit felicitări tuturor celor care au promovat examenul de admitere în colegiile militare și le doresc mult succes în pregătire. Asigur, în același timp, echipele de profesori și intructori că vom continua să acordăm maximă importanță dezvoltării învățământului militar pe toate nivelurile și palierele și că vor avea întregul sprijin al conducerii MApN în derularea proiectelor de dezvoltare din domeniul lor de responsabilitate,” a declarat ministrul Mihai Fifor.

În context, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, este în analiză înfiinţarea a unui nou liceu militar, echipele tehnice pregătind deja detaliile juridice şi procedurile tehnice.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions