Averile celor 465 de senatori şi deputaţi nu sunt estimate doar în terenuri, conturi bancare şi maşini, ci şi în icoane, sculpturi, picturi, timbre şi ceasuri care pot valora sute de mii de euro. Jurnaliștii de la Mediafax au făcut un top al parlamentarilor care dețin bunuri și bijuterii de sute de mii de euro.
Astfel, jurnaliștii de la Mediafax scriu că deputatul PSD de Constanța, Ileana Cristina Dumitrache este cel mai bogat parlamentar, din acest punct de vedere. Astfel, dintre cei 329 de deputați, în topul celor mai bogați la capitolul “bunuri prețioase” se află trei social democrați. Pe primul lor este Cristina Dumitrache de la PSD Constanța, cu 397.000 de euro investiți în tablouri (102.000 euro), în icoane (70.000 euro), în mobilier (50.000 euro). De asemenea, parlamentarul constănțean are bijuterii în valoare de 105.000 euro și a declarat cadouri în valoare de 70.000 de euro.
Cristina Ileana Dumitrache, fiica boss-ului de la 2 x 1 Holding. soția fostului consul onorific al României la Ancona și fina lui Valeriu Zgonea
Cristina Ileana Dumitrache a fost aleasă deputat în Parlamentul României în anul 2008. Este fiind lui Ion Dumitrache, lider PSD Constanța, fost consilier județean în cadrul CJ Constanța și unul dintre patronii 2 x 1 Holding.
În anul 2013, Cristina Dumitrache s-a căsătorit cu George Teșeleanu, fost consul onorific al României la Ancona, Italia. Nașii cuplului Dumitrache – Teșeleanu au fost Carmen şi Valeriu Ştefan Zgonea.
Valeriu Zgonea a fost președinte al Camerei Deputaților și e 18 octombrie 2015 a fost ales în funcția de Președinte Executiv al Partidului Social Democrat. Pe 27 aprilie 2016 a fost exclus din PSD în urma declarațiilor sale împotriva președintelui partidului, Liviu Dragnea.
Bogat și neinteresat de problemele județului Constanța, Brăiloiu a inventat “Belina de Giurgiu”
Conform aceleiași surse, în rândul senatorilor, averile din bijuterii, picturi și ceasuri trec de 100.000 de euro. Dintre cei 136 de senatori, în top, conform declarațiilor de avere, sunt doi parlamentari PSD și unul de la PNL.
Și la Senat, Constanța se află pe primul loc în rândul parlamentarilor cu averi impresionante. Astfel, Tit Liviu Brăiloiu deține, la acest capitol, bunuri și bijuterii în valoare de 380.000 de euro. Banii provin, conform declarației de avere, din ceasuri de diferite mărci (300.000 euro), bijuterii din aur și pietre prețioase în valoare de 80.000 de euro.
Cu o asemenea avere sigur că problemele alegătorilor săi din județul Constanța nu prezintă niciun interes. Brăiloiu a promovat în acest mandat un proiect în județul… Giurgiu. Și nu unul care le-ar fi de folos oamenilor de aici, ci colegilor săi din Parlament.
Parlamentarul constănțean a depus în luna decembrie a anului trecut o inițiativă legislativă care prevede trecerea lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur și a barajului Gradinari, din domeniul public al statului și din administrarea Apelor Române în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu, în vederea realizării proiectului “Spațiu pentru pescuit sportiv și agrement”.
Iată dovada, concluziile vă aparțin.
Tit Brăiloiu înventează “Belina de Giurgiu”
Și asta nu e tot. Fratele fostului primar al orașului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a fost protagnistul unui circ demn de toată jena, în Parlamentul României. Și-a înjurat colegii, a adresta cuvinte jignitoare jurnaliștilor și a făcut semne obscene colegelor din Senat.
“Ordinea.ro” a relatat de fiecare dată ieșirile publice ale senatorului constănțean. Vi le reamintim și aici:
Circ cu înjurături de maidan în Parlament. Cum i se adresează Tit Brăiloiu unei senatoare USR
De aici, “Ordinea.ro” a decis ca activitatea lui Tit Liviu Brăiloiu să nu mai fie prezentată în paginile ziarului, dovedind pe tot parcursul mandatului că locul său NU este în Parlament.
Vă oferim și argumentele:
Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD
Important! Declaraţia de avere pe care o completează anual îi obligă pe parlamentari spună tot ceea ce înseamnă „bunuri sub formă de metale preţioase, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 euro”, după cum e specificat în formularul tip de pe site-urile celor două camere ale Parlamentului.
Declaraţiile de avere şi de interes trebuie depuse anual de parlamentari şi sunt verificate de Agenţia Naţională de integritate.
Cine sunt ceilalți bogați din Parlamentul României, citiți aici .
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta