În municipiul Constanţa se reiau, astăzi, acţiunile de dezinsecţie în cartierele Viile Noi, Poarta 6, Abator și Gară începând cu ora 21:00. Mâine, atomizoarele și utilajele de mare capacitate folosite pe autovehicule vor fi puse în funcțiune în cartierele: Baba Novac, Compozitori, Inel I, Inel II și I.C. Brătianu.
În zilele următoare, pe rând, vor fi acoperite toate zonele orașului, astfel:
– în 22.08.2018 – Faleză Nord, zona centrală, zona peninsulară;
– în 23.08.2018 – stațiunea Mamaia, cartierele Palazu Mare, Tomis Plus;
– în 24.08.2018 – parc Tăbăcărie, Sat Vacanță, cartierul Tomis Nord;
– în 27.08.2018 – cartierele: Icil, Casa de Cultură, Trocadero, Dacia, Coiciu, Anadalchioi;
– în 28.08.2018 – cartierele: Tomis I, Tomis II, Tomis III;
– în 29.08.2018 – cartierele: Palas, Medeea, CET, KM 4-5, KM 5;
– în 30.08.2018 – stațiunea Mamaia.
Acțiunile de dezinsecție au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.
Substanţa folosită este biodegradabilă, se numește K OTHRINE PROFI EC 250 și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci și furnici).
Recomandăm aplicarea următoarelor măsuri suplimentare: cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) – în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ce aparțin domeniului public al Constanței.
De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L. nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1).
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta