Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Vreți să deveniți militari? S-a dat startul înscrierilor

Published

on

Au început înscrierile pentru cei ce doresc să urmeze cursurile învățământului universitar, postliceal sau liceal militar.
Mai multe informații și consiliere puteți găsi la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare județene și de sector, unde trebuie să vă prezentați cu cartea de identitate și încredere în personalul recrutor. Pentru liceul militar, mergeți cu unul dintre părinți sau tutorele legal.
Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici:https://goo.gl/nduabh .

Pentru admiterea în învățământul universitar militar de formare a ofițerilor (cu durata între 3 și 6 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloți) în anul 2019.

Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019.

Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a subofițerilor (cu durata de 1 an) se pot înscrie:
– soldații/gradații profesioniști care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat (sau care vor face dovada obținerii diplomei până la concursul de admitere) și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019, cu o vechime în serviciu de cel puțin 2 ani până la data organizării concursului de admitere și calificativul cel puțin ”Bun” în aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani;
– elevii din clasele a XII-a și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019.

Advertisement
usr

Pentru colegiile naționale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică și durata de 4 ani) se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2019.

Instituțiile și unitățile de învățământ militar pentru care puteți opta sunt următoarele:

Învăţământul universitar militar de licență:
1. ACADEMIA FORŢELOR TERESTRE “NICOLAE BĂLCESCU”, Sibiu (3 ani)
2. ACADEMIA FORŢELOR AERIENE “HENRI COANDĂ”, Brașov (3 ani)
3. ACADEMIA NAVALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN”, Constanța (4 ani)
4. ACADEMIA TEHNICĂ MILITARĂ , București (4 ani)
5. INSTITUTUL MEDICO-MILITAR, București (6 ani) – prin Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş
6. UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE APĂRARE „CAROL I”, București (3 ani)

Învățământul POSTLICEAL militar de formare a maiștrilor militari și subofițerilor:
1. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI A FORŢELOR TERESTRE „BASARAB I”, Piteşti
2. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI A FORŢELOR AERIENE „TRAIAN VUIA”, Boboc
3. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI A FORŢELOR NAVALE „AMIRAL ION MURGESCU”, Constanța

Învățământ LICEAL militar:
1. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „DIMITRIE CANTEMIR”, Breaza
2. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL “ŞTEFAN CEL MARE”, Câmpulung Moldovenesc
3. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „MIHAI VITEAZUL”, Alba-Iulia
4. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „TUDOR VLADIMIRESCU”, Craiova
5. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „ALEXANDRU IOAN CUZA”, Constanța

Advertisement
usr

Selecționarea candidaților recrutați (probe psihologice și fizice) va începe în data de 17.12.2018.

Orice alte informații puteți obține de la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare județene și de sector de care aparțineți cu domiciliul. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: https://goo.gl/nduabh .

#ArmataRomâniei #Armata #MApN #recrutare #carieramilitara

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions