Marea Unire de la Marea Neagră, singurul proiect dedicat Centenarului Marii Uniri finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat de o asociație din Constanța (Asociația Eurocult) celebrează ziua de 14 noiembrie 2018, o zi cu o deosebită semnificaţie pentru constănţeni: 140 de ani de Unirea Dobrogei cu România.
Mâine, la ora 13.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, va fi lansat volumul omagial dedicat Centenarului Marii Uniri a românilor și împlinirii a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România „Marea Unire de la Marea Neagră“.
Tomul coordonat de directorul M.I.N.A.C., arheolog şi cercetător renumit, dr. Sorin Colesniuc, cuprinde comunicările ştiinţifice susținute în cadrul simpozionului care a avut loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în perioada 26 – 28 octombrie a.c., la care au participat aproape 150 de istorici, academicieni, cercetători ştiinţifici, muzeografi, profesori, din toată ţara, Ucraina şi din Republica Moldova.
După lansarea volumului, va avea loc premiera filmului La Cazino, în vreme de război – poveștile tărâmului dintre ape, în regia constănțeanului Toma Enache. Documentarul este inspirat din viața etniilor dobrogene din perioada primului Război Mondial, prezentând și participarea și implicarea lor în luptele pline de eroism de pe aceste pământuri.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta