În această dimineață, Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean, a fost dus la sediul ICCJ pentru a contesta decizia Curții de Apel Constanța de a fi cercetat în stare de arest preventiv. Potrivit Mediafax, el a declarat că “pedofilii şi criminalii sunt trataţi în libertate” iar el e anchetat pentru abuz în serviciu care este “neconstituţional”. “Văd că pedofilii şi criminalii sunt trataţi în libertate şi eu sunt anchetat pentru abuz în serviciu, care este neconstituţional”, a declarat Nicuşor Constantinescu la sosire. Referitor la condamnarea pe care a primit-o ieri, Nicuşor Constantinescu a spus că este vorba despre o “condamnare politică”.
Condamnat la șase ani de închisoare
Reamintim că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ieri condamnat la şase ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene. De asemenea, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au obligat pe Nicuşor Constantinescu să plătească părţilor civile din dosar daune morale de 17.000 de euro. Totodată, judecătorii i-au menţinut fostului şef al CJ Constanţa măsura arestului preventiv.
Pe data de 20 mai a.c., Curtea de Apel Constanţa a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, pentru o perioadă de 30 de zile. La sfârşitul lunii octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu. În urma condamnării în acest dosar, care nu este însă definitivă, preşedintelui CJ Constanţa i-a fost interzis să îşi exercite dreptul de a ocupa o funcţie publică, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta