Cătălin Filișan, avocat în Baroul Constanța, continuă și în această primăvară, campania de plantare a copacilor în mai multe zone ale municipiului. De data aceasta, acțiunea derulată prin Asociația ConstanțaRestart se desfășoară în campusul Universității Ovidius din Constanța – Facultatea de Medicină. Aici vor fi plantați, pe 23 martie, 200 de copaci.
“Zona în care se vor planta cei 200 de copaci se află în fata Corpului B – Facultatea de Medicina din Campusul UOC pe un teren de aproximativ 1,2 hectare. Mașinile pot fi lăsate in parcarea Facultatii de Medicina sau pe cele 2 alei care delimiteaza terenul (vezi foto) Punctul de întâlnire este prezentat în fotografia atașată (semnul verde), respectiv in apropierea intrării in Corpul B – Facultatea de Medicina. Pentru fiecare copac se va forma o echipa alcătuită din 3-5 voluntari care va pregăti groapa pentru plantare (toate cele 200 de gropi vor fi deja săpate la acel moment), va adăuga pământ negru de calitate din depozitul de pământ aflat în apropiere, va uda groapa, va așeza copacul, va introduce pământul pe lângă balotul în care se află rădăcinile copacului si îl va tasa foarte bine, verificând ca arborele să fie in poziție perfect verticală. Apoi se va forma șaiba de pământ în jurul copacului și se vor monta tutorii. Vă recomandăm să aduceți o cazma/sapă, respectiv un recipient pentru a transporta apa de la cisterna care se va afla la fata locului, la copacul ce urmează a fi plantat. De asemenea, vă recomandăm să aveți încălțăminte solidă, eventual cizme de cauciuc”, sunt recomandările pe care le face organizatorul.
Totodată, avocatul Filișan anunță că sosirea voluntarilor va fi la ora 10.00, aceștia vor fi instruiți cu privire la procedurile de plantare si tipurile de copaci ce vor fi plantați, procedură care se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 10.30, iar plantarea copacilor și montarea tutorilor se va face între orele 10.30 – 12.30.
“Vom planta tei, mesteceni, thuya, molizi, stejar rosu, prunus pisardi, INTR-UN PROIECT UNIC – VEȚI AFLA ȘI VEDEA LA FAȚA LOCULUI”, mai spune avocatul Filișan.
Despre detaliile tehnice ale acestui proiect, inițiatorul precizează faptul că toți copacii sunt achiziționați din Pepiniera ROMSILVA Agigea.
“Sunt perfect aclimatizați, au o înălțime de 2-4m si o grosime a tulpinii de 8-12 cm (cu exceptia molizilor care au o inaltime de aprox. 4 metri). De asemenea, copacii vin cu rădăcina în balot de pământ”, conchide Cătălin Filișan.
sursa foto: Facebook
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta