Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, declară că există posibilitatea ca animalele de la Microrezervație să trăiască într-un al mediu, în proiectele administrației județene fiind deja discutat un proiect de amenajare a unei gridini zoologice într-o zonă de pădure.
“Ordinea.ro” a prezentat detaliile acestui proiect amplu și le puteți vedea citind următorul articol:
Însă, până când un astfel de proiect va fi realizat, Adrian Bîlbă ne anunță că animalele de la Microrezervație au trecut la meniul de primăvară, cu iarbă proaspătă, unul care le ajută să își revină după sezonul rece. Doctorul Adrian Bîlbă ține să explice să iarba proaspătă este bogată în vitamine.
Advertisement
“Iarba proaspăt cosită este bogată în vitamine, în primul rând. În al doilea rând, este un adaos, nutritiv și pur și simplu plăcut, gust bun, normal. Firul verde de iarbă este căutat de orice animal. Și păsări și mamifere deopotrivă. Sunt îngrijite și ne gândim și la bunăstarea lor, iar o mână de iarbă contribuie la această bunăstare. Bunăstare care la Complexul Muzeal încercăm să fie maximă și poate nu veți vedea la noi animale foarte spectaculoase, nu veți vedea lei sau tigri. Nu veți vedea animale de dimensiuni foarte mari: elefant, cămilă. Nu veți vedea că pentru ele, bunăstarea înseamnă spațiu și nu putem să le oferim atât de mult spațiu. În consecință avem animale care se potrivesc cu posibilitățile noastre, cu mediul în care existăm, un mediu urban, un mediu lacrustru, care are și frumusețea lui, dar și limite bineînțeles“, a explicat doctorul Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.
Acesta a mai precizat că pe viitor există posibilitatea de a mai aduce și alte animale mici și păsări și a vorbit despre proiectul grădinii zoologice, proiectul de mare anvergură al administrației județene din Constanța.
Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus.
În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!