Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Concurs internațional organizat la Colegiul ”Mircea cel Bătrân”. Vezi cine participă

Published

on

În perioada 10 – 14 aprilie, Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” va fi gazda întâlnirii finale din cadrul Premiului Internaţional ”Marco e Alberto Ippolito”. Este vorba despre un concurs la care participă tineri din 12 ţări ce concurează la patru secţiuni: poezie, fotografie, eseu şi cercetare sociologică.

Ediţia a XVII-a, organizată la Constanţa de către Colegiul Mircea cel Bătrân este a doua din istoria proiectului în care întâlnirea finală se desfăşoară în România.

Organizatorii acestui eveniment sunt: Federaţia Naţională a Profesorilor din Italia, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanţa, Fundaţia “Alumni” a Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanţa precum și Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa.

Sunt invitate personalităţi de excelenţă, respectiv:

Advertisement
usr

Ligia Deca, Consilier de Stat – Departamentul Educaţie Cercetare. Licenţiată în ştiinţe politice la Universitatea din Luxemburg. Este implicată activ în elaborarea analizelor şi politicilor educative şi de cercetare la nivel naţional şi european. A fost Preşedinta Uniunii Europene a Studenţilor.

Este lector universitar la Universitatea de Vest din Timişoara având drept domeniu de interes “Sisteme de formare şi incluziune educativă”. A fost membră a Science în Education Expert Group. A publicat numeroase articole în reviste naţionale şi internaţionale de prestigiu.

Giulio Filippo Giacomo Tarro

Fost profesor de virusologie oncologică al Universității din Napoli, medic primar emerit al spitalului ”Domenico Cotugno“. Împreună cu Albert B. Sabin a studiat asocierea de virusuri cu unele tipuri de cancer la om la Universitatea din Cincinnati, Ohio. Cercetător în cadrul Consiliului Naţional de Cercetare (CNR) şi al Institutului Naţional al Cancerului din Frederick, Maryland, a fost un precursor al diagnosticării şi terapiei imunologice a tumorilor şi coordinator al cercetărilor despre hipertermia extracorporală la pacienţii cu hepatită C în cadrul First Circle Medicine Minneapolis. A primit numeroase premii, cetățenii de onoare și distincţii „Doctor Honoris Causa”. Președinte pe viață al Fundației de „Beaumont Bonelli” pentru cercetarea cancerului și al Comisiei pentru Biotehnologii ale Virosferei, WABT UNESCO.

Francesco Gui

Advertisement
usr

S-a născut la Padova în 1950 şi predă Istoria Europei la Facultatea de Științe Umaniste a Universităţii ”La Sapienza” din Roma. Este conferenţiar în domeniul istoriei est-europene. Activitatea sa didactică și științifică a fost dedicată în principal istoriei politico-instituționale a Europei, în epoca modernă și contemporană. Participă la activitățile Centrului Interuniversitar ”Jean Monnet” înființat la Facultatea de Științe Economice a Universităţii ”La Sapienza”.  El a fost printre promotorii legii inițiativei populare care a făcut posibil referendumul privind Europa, ce a avut loc în Italia în 1989. Jurnalist, moderator al emisiunilor de televiziune despre Uniunea Europeană, el a promovat diverse inițiative pentru a promova teme europene. Are numeroase publicații.

Stefano Da Empoli

Economist, predă economie politică și politică economică la Universitatea „Roma Tre”. Studiile sale privesc organizarea și reglementarea activităţii principalelor piețe, începând cu sectorul energetic. Este președinte fondator al Institutului pentru Competitivitate (I-Com) cu sediul la Roma și Bruxelles. Obiectivul I-Com este de a promova teme și analize ale competitivității într-o perspectivă inovatoare în cadrul politico-economic internațional; face parte din Global Trade and Innovation Policy Alliance, o rețea internațională de grupuri de reflecție active în inovare. Este directorul științific al Asociației ”La Scossa”, membru al comitetului științific al unor diverse instituții. A efectuat misiuni de studiu și consultanță pentru instituții publice italiene și internaționale. Are numeroase publicații pe teme de economie industrială și reglementarea pieței.

Rosario La Seta

Sculptor. Chiar dacă trăiește într-o mică localitate din Aspromonte, practic fără posibilităţi de formare sau succes, nu s-a descurajat, ci, cu onestitate și voință îndârjită, a reușit să se afirme și să exprime în minunatele sale opere, echilibrul și simetria marilor sculptori greci care fuzionează într-o ordine ce reflectă interiorul său, capabil să smulgă materialului inert cu care lucrează o vitalitate și o eleganță expresivă, pentru a le face mesageri originali ai unei arte atemporale, mai presus de contingențele umane.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions