PNL a pierdut alegerile europarlamentare în județul Constanța la o diferență de numai 38 de voturi. Alta ar fi fost situația dacă organizația PNL din Năvodari ar fi obținut un scor în trend cu evoluția națională a partidului. După cum este deja cunoscut, liberalii din Năvodari s-au situat sub media națională, reușind să obțină doar un anemic 21,65%. Rezultatul slab de la Năvodari nu este chiar o surpriză, în condițiile în care chiar publicația noastră a semnalat în repetate rânduri că liderul consilierilor locali liberali, Ștefan Gălbău, zis și Nea Fane, s-a dat cu gașca fostului primar PSD-ist Nicolae Matei, cel care conduce de facto Primăria Năvodari prin intermediul primarului decorativ Florin Chelaru. În decembrie 2017, Gălbău a participat la o emisiune de tip reportaj, realizată de Televiziunea Română, despre ruinarea taberei de copii, exprimând un punct de vedere critic împotriva fostului primar Nicolae Matei. La câteva luni distanță, liberalul și-a reconsiderat poziția, ajungând chiar să voteze în Consiliul Local, în diverse chestiuni, alături de consilierii PSD. În opinia noastră, electoratul a sancționat această atitudine duplicitară. Iar perspectivele politice ale PNL Năvodari, cu Nea Fane în prim-plan, sunt cam întunecate. Liderul consilierilor PMP, Costel Aurelian Dumitrașcu, sugerează chiar o posibilă izolare după alegerile locale a PNL Năvodari.
”Dacă scorul de la europarlamentare se va menține și la locale, în 2020 vom face majoritate cu USR în Consiliul Local Năvodari și vom trimite PNL și PSD în opoziție, pentru că oricum se înțeleg de minune de ani de zile. O ultimă dovadă pentru buna lor colaborare s-a produs într-o ședință recentă, când PNL a propus un proiect benefic PSD-ului, proiect prin care i s-a oferit firmei Tabara Năvodari SA un acord de principiu din partea Consiliului Local prin care societatea se poate înregistra la ANRE ca redistribuitor de energie electrică și să o redistribuie in zonele Tabără și BeachLand, dar cu un post trafo care nu-i aparține de drept, legal, fiind în litigiu.” – declară Costel Auelian Dumitrașcu.
”Eu sunt născut după anii ’90, am făcut școala în noul sistem, nu am fost atins de perioada comunistă, este normal să am o altă mentalitate și o altă abordare. Moral, terenurile Taberei ar trebui să fie ale orașului. Există cadrul legal pentru preluarea lor, prin hotarare de Guvern, terenurile putând să fie dezafectate din domeniul privat al statului și trecute în domeniul UAT-ului. Dacă decizia ar fi fost la mine, aș fi împărțit aceste terenuri tuturor tinerilor din Navodari, pe Legea 15, pentru a-și construi locuințe, mai ales că am avut de-a lungul timpului mii de cereri nerezolvate. Totul făcut legal și constituțional.” – a mai declarat liderul consilierilor locali PMP de la Năvodari.
Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.