Procurorii Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi întrunesc condiţiile pentru participare la concursul pentru şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, precizează Agerpres.
CSM a publicat, joi, lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de participare la concursul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie, fiind declaraţi admişi actualul procuror-şef adjunct al SIIJ Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi.
Bogdan Ciprain Pîrlog fost respins, motivul fiind „lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror”.
Actualul procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, a fost propus de Partidul Social Democrat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României. Acesta a fost votat de Cameră pentru a merge judecător la CCR.
Procurorul Adina Florea este, în prezent, adjunctul Secţiei Speciale, iar Iasinovschi vine de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Potrivit CSM, Bogdan Pîrlog poate formula contestaţie în termen de 24 de ore.
În proiectul său, procurorul Bogdan Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie încalcă Constituţia. El citează rapoartele MCV, GRECO şi cel al Consiliului Europei.
Primul obiectiv din proiectul depus pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) este sistarea imediată a activităţii Secţiei.
“Obiective operaţionale pentru viitorul mandat, ţinând cont de cele expuse:
– Sistarea imediată a activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
– Sistarea imediată a activităţii procuroriilor din cadrul secţiei ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
– Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
– Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
– Sesizarea unităţilor de parchet competente a efectua urmărirea penală faţă de procurorii din cadrul secţiei, care au comis infracţiuni în activitatea desfăşurată în cadrul secţiei (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)”, se arată în proiectul procurorului Bogdan Pîrlog.
Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
Foto: Adevărul
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta