Conecteaza-te cu noi

Actual

Doi elevi constănțeni, premiați la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Published

on

Cele două echipe ale României care au participat la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (Keszthely/Ungaria, 2-10 august) au obţinut zece premii, dintre care două medalii de aur, patru de argint şi patru de bronz.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, medalia de aur şi locul I absolut la proba de Planetariu au fost obţinute de David-Corneliu Turturean (clasa a X-a/Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” din Suceava).

De asemenea, cu medalie de aur a fost distins şi Robert-Gabriel Păşcălău (clasa a XI-a/Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa). Ambii elevi au făcut parte din echipa A.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Paul-Florin Rebenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” din Suceava), George-Cristian Ardeleanu (clasa a IX-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) – echipa A, respectiv Constantin-Daniel Nicolae (clasa a XI-a/Liceul Teoretic ”Ovidius” din Constanţa) şi Theodor Iosif (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) – echipa B.

Vlad Roşca (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) – echipa A, alături de Daria Teodora Hărăbor (clasa a X-a/Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi), Flavia-Cristiana Pascal (clasa a X-a/Colegiul Naţional ”Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Mihai Vasile (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti – echipa B, şi-au adjudecat medaliile de bronz.

Echipele României au fost coordonate şi însoţite de lector universitar dr. Cristian Pîrghie (Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava), prof. Victor Păunescu (Liceul Tehnologic Dacia din Bucureşti) şi prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate – Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava).

Competiţia a reunit peste 200 de concurenţi din 44 de ţări.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions