Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Se va cumpăra un sistem mobil de scanare a vehiculelor și containerelor care ajung în Portul Constanța

Published

on

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă pe SICAP licitaţie pentru achiziţionarea unui sistem mobil autonom de scanare a vehiculelor şi containerelor, cu o valoare estimată de 7.395.640 lei.

Potrivit Agerpres, produsul va fi livrat la sediul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în incinta Portului Constanţa. În cadrul evaluării, componenta financiară va reprezenta 85%, iar garanţia produsului 15%.

Pe 15 februarie, Poliţia Română anunţa că a obţinut finanţare pentru achiziţia unui sistem mobil autonom pentru Direcţia de Poliţie Transporturi, care să permită scanarea vehiculelor şi containerelor în zona de competenţă din Portul Constanţa.

”Sistemul va fi compus dintr-un scaner mobil, instalat pe un autovehicul de transport, ce se poate amplasa în zonele de control şi care poate scana vehicule şi containere, în moduri diferite de operare (statică – cu sistemul fix, respectiv mobilă – cu sistemul în deplasare)”, informa IGPR.

Sistemul va avea capacitatea de penetrare a containerelor din oţel, va putea fi controlat de la distanţă, în condiţii de radiaţie profesională zero pentru poliţistul operator şi va fi dotat cu un sistem informatic de imagistică şi o aplicaţie software, instalată pe centrul portabil de comandă, pentru operarea scaner-ului, care vor realiza separarea spectrală a materialelor organice şi anorganice.

Advertisement
usr

În plus, vor mai exista în dotarea Poliţiei Române un sistem de supraveghere video de înaltă rezoluţie, pentru supravegherea de la distanţă a procesului de scanare, precum şi un subsistem automatizat de protecţie a zonei de excludere, informa IGPR.

”Proiectul CARGOSCAN 2018 se află în faza de debut şi se derulează pe o perioadă de 18 luni. În urma semnării contractului de finanţare, bugetul alocat proiectului este de peste 1,5 milioane de euro, din care mai mult de 1,2 milioane de euro (80%) reprezintă finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană, prin Programul OLAF Hercule III, iar aproape 310.000 de euro (20%) este sub formă de co-finanţare şi urmează a fi susţinută de IGPR”, se arată în comunicat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions