Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Un român a fost ales în conducerea Asociației Mondiale a Detectivilor!

Published

on

Cea mai longevivă asociație internațională de detectivi și-a ales capitala României pentru a marca cei 91 de ani de existență. În cadrul congresului, detectivul Kunwar Vikram Singh, din India, a fost ales președinte pentru următorul an. Totodată, detectivul român Dan Rusu a fost ales membru în consiliul director al Asociației Mondiale a Detectivilor. Conferința de la București a fost condusă de Matthias Willenbrink, care a deținut președinția organizației în ultimul an. În urma alegerilor, mandatul de președinte al WAD a fost preluat de Kunwar Vikram Singh. „Suntem onorați că ne-am întâlnim în România, căminul unor artiști, muzicieni, inventatori și sportivi care au influențat profund lumea. Ca în fiecare an, echipa noastră a organizat un eveniment de cea mai înaltă ținută, eveniment care oferă profesioniștilor informații specifice de la vorbitori selectați cu atenție, dar și oportunitatea de a stabili contacte cu colegi din toată lumea”, a anunțat Consiliul Director WAD. În urma alegerilor de la București, detectivul român Dan Rusu a fost votat ca membru în Consiliul Director al WAD. Astfel, Dan Rusu devine primul detectiv român care a fost recunoscut oficial la nivel internațional.

Dan Rusu: „munca de detectiv este dificilă”

Proaspăt ales în Consiliul Director, Dan Rusu a precizat că munca de detectiv este dificilă şi că nu primesc întotdeauna ajutorul de care au nevoie pentru a soluţiona cazurile. „Imaginea detectivilor are de suferit foarte mult din cauza celor care postează anunţuri pe internet şi îşi oferă serviciile contra unor sume atractive, deşi nu au licenţă, iar la finalul investigaţiei nu oferă un raport complet pe care să îl poţi folosi în instanţă pentru soluţionarea unui caz, ci doar informaţii obţinute într-un mod nu tocmai profesionist”, a declarat Dan Rusu. În cadrul conferinței de la București s-a discutat despre obligațiile detectivilor din întreaga lumea de a respecta drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Totodată, au avut loc o serie de prezentări și seminarii pe teme sensibile cum ar fi: securitatea informațiilor în mediul economic, creșterea eficienței companiilor prin utilizarea informațiilor, norme și acte legislative de ajutor pentru mediul investigațiilor, utilizarea informațiilor open source pentru stabilirea profilelor psihologice, rolul acestor profile în îmbunătățirea securității private, importanța tehnologiei performante în localizare și supraveghere și, nu în ultimul rând, combaterea terorismului internațional.

WAD promovează agenții din întreaga lume

Advertisement
usr

Înființată în 1921 și extinsă prin asocierea cu Internațional Secret Service Association, World Association of Detectives conectează și susține 985 de agenții de investigații private și de securitate din toata lumea. WAD are ca scop promovarea și menținerea practicilor profesionale etice, selectarea ca membri doar a detectivilor ale căror profile personale și profesionale respectă în mod strict principiile adevărului, acurateței și prudenței, eliminarea indivizilor incompetenți, iresponsabili și care nu prezintă încredere din acest mediu profesional, perpetuarea spiritului de colaborare între membri săi, dar și cu toate organele abilitate să aplice legea, ca și stabilirea unui sentiment mutual de încredere, bunăvoință și prietenie între agențiile de detectivi din toată lumea.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions