Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Azi este Ziua Mondială pentru Siguranța Pacienților

Published

on

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi propune ca siguranţa pacientului să devină o prioritate globală pentru serviciile medicale.

Cu ocazia primei Zile Mondiale a Siguranţei Pacienţilor din 17 septembrie 2019, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o campanie globală de conștientizare. Campania îşi propune să informeze profesioniştii din sănătate asupra importanţei asigurării unor condiţii de siguranţă în domeniul îngrijirilor medicale.

Ziua Mondială a Siguranţei Pacienţilor a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor şi practicilor privind siguranţa pacientului în toate statele membre ale OMS şi pentru a acţiona ca o forţă majoră la îmbunătăţirea siguranţei acestora.

Incidentele provocate de acordarea de îngrijiri medicale în condiţii nesigure reprezintă, cel mai probabil, una din cele 10 cauze principale de deces şi dizabilitate din lume.

Advertisement
usr

Anual, sunt înregistrate 134 de milioane incidente din cauza acordării de îngrijiri medicale în condiţii nesigure în spitale din țările cu venituri mici și medii. Acestea contribuie la 2,6 milioane de decese anual.

Eşecurile în domeniul siguranţei pacienţilor generează 15% din cheltuielile cu îngrijirea medicală. Aceste costuri pot fi reduse prin investiţii, instruire, dezvoltarea unei culturi a siguranţei serviciilor medicale şi implicarea pacientului.

În cazul a 4 din 10 pacienţi, pe parcursul acordării îngrijirilor medicale primare şi ambulatorii, acestora le sunt provoacate suferinţe inutile, iar 80% din astfel de incidente pot fi evitate. Cele mai periculoase erori sunt cele legate de diagnostic, prescripţie medicală şi utilizarea medicamentelor.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions