Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Politica

Războiul USR și PMP ajunge Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Published

on

Intelectualul Mihail Neamțu a scris, pe contul său de Facebook, că PMP va face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pe numele istoricului şi cercetătorului Mădălin Hodor, fost membru al CNSAS, deoarece acesta a afirmat că prezidențiabilul partidului, Theodor Paleologu, ar fi simpatizant nazist.

„În timpul mineriadelor din anii 1990, toți cei care se opuneau lui Ion Iliescu deveneau, peste noapte, „fascişti”, „neo-nazişti” sau „legionari”. Îmi amintesc și cum plagiatorul Ponta spunea despre Mircea Mihăieș c-ar fi „un fascist bătrân.” Nici europarlamentarul german Elmar Brok n-a scăpat de sudălmile liderului Pro-România, fiind acuzat că are „o gândire nazistă.” În ceea ce mă privește, Mihai Gâdea m-a făcut în 2014 „extremist” și „legionar” într-o campanie clasică de agitație și propagandă, marca Antena3. Nu mă așteptam ca susținătorii lui Dan Barna să preia o asemenea retorică de doi bani. Și, totuși, Mădălin Hodor a făcut-o. Istoric și cercetător CNSAS (plătit, așadar, din bani publici), dl. Hodor a sugerat că Theodor Paleologu ar avea simpatii politice pentru gânditorul nazist Carl Schmitt (studiat și astăzi la orice curs de istorie a constituționalismului din marile universități ale lumii).

Acuzațiile dlui Hodor nu sunt ale unui pamfletar, ci vor să exprime greutatea judecăților factologice și de valoare ale unei comunități științifice. Ca simplu cercetător al memoriei europene, nimeni n-are voie să ofenseze victimele Holocaustului sau ale Gulagului printr-o banalizare a acestor epitete.

Theodor Paleologu putea studia scrierile lui Karl Marx sau Vladimir Ilici Lenin într-o lucrare de doctorat, câtă vreme studiul operei acestor ideologi n-ar fi sfârșit într-un elogiu al comunismului. Mădălin Hodor s-ar putea apleca chiar și asupra lucrării Mein Kampf, câtă vreme n-ar cauționa ideile lui Adolf Hitler.

Un om cu adevărat instruit și cultivat în valorile democrației liberale nu va confunda niciodată conservatorismul cu fascismul sau nazismul (ideologii colectiviste și statolatre care și-au găsit dușmanii de moarte în voci precum Luigi Sturzo, Iuliu Maniu, Winston Churchill sau Konrad Adenauer).

Miza domnului Hodor nu este științifică, ci electoral-politică.

Prin acuzațiile sale factuale, dar eronate, simpatizantul USR și-a propus prejudicierea imaginii domnului Paleologu și a partidului care-l susține nemijlocit în cursa prezidențială. Asemenea derapaje nu pot rămâne nesancționate, motiv pentru care PMP va face o plângere la CNCD. Plini de melancolie, ne putem întreba la final: ce au în comun vechea stângă securist-comunistă și noua stângă? Ambele îi înjură intelectualii de Dreapta. Hodor și Gâdea, aceeași mizerie.“, a scris Neamțu pe Facebook.

Precizăm că istoricul Mădălin Hodor și-a arătat public susținerea pentru candidatul USR-PLUS, Dan Barna, la alegerile prezidențiale. Amintim că, în ultima perioadă, între cele două tabere politice, USR-PLUS și candidatul PMP, Theodor Paleologu, au fost mai multe șicane. Acesta din urmă a reacționat pe Facebook la o serie de postări și atacuri venite din tabăra celor de la USR și în care ținta principală era prezidențiabilul PMP.

Surse foto: libertatea.ro, facebook.ro

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions