La reînceperea cursurilor după vacanța de vară, medicii și asistentii medicali din cabinetele școlare (în mediul urban) și medicii de familie (în mediul rural) au efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi.
Potrivit DSP Constanța, ”Scopul triajului este de a depista și izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecții și bolnavii de boli contagioase.”
Și în acest an au fost controlate 283 unități (creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee) din mediul urban și rural și au fost examinați 62.876 de copii, dintr-un total de 68.339 de copii înscriși.
S-au înregistrat 551 de cazuri de îmbolnăviri, printre care copii cu angine – 155 cazuri și 26 cu alte boli infecțioase.
Nici în acest an nu au lipsit copii bolnavi de râie – 2 cazuri – sau găsiți cu păduchi în cap – 351 de cazuri.
După primul examen medical s-a efectuat un recontrol, numai pentru subiecții care au fost examinați și depistați cu scabie și pediculoză (în termeni medicali sau râie și păduchi, în termeni populari). Și de această dată au fost înregistrate 92 de cazuri de copii cu păduchi.
Pentru acești copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității.
”In ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate de: varicelă, angine și pediculoza, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, se constată că s-au înregistrat mai puține cazuri de varicelă și angine și mai multe cazuri de pediculoză.”, precizează Biroul de presă al DSP Constanța.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta