Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Politica

Incredibil! O biserică penticostală a postat afișe pe panourile electorale!

Published

on

După cum ați remarcat, aproape zi de zi publicăm câte un material referitor la postările pe panourile electorale. Suntem curioși să vedem cât de dornici de reclame sunt candidații pentru alegerile parlamentare. Azi am fost foarte surprinși să vedem, pe de-o parte, că PSD a postat câteva afișe. Pe de altă parte, am fost stupefiați să zărim un afiș – țineți-vă bine! – al unei biserici. Biserica creștină a răscumpărării lui Dumnezeu! Din câte am reușit să aflăm, această biserică este originară din Nigeria. Este o biserică creștină evanghelică de doctrină penticostală și are filiale în toată lumea. Nu știm dacă acest afiș a fost pus pentru a ajuta vreun partid sau vreun candidat independent. Chiar ne îndoim de această posibilitate! Cert este că pe aceste afișe poate posta oricine, orice. Nu ne-ar mira ca mâine să observăm afișe cu femei goale, turci, pistoale sau cu rețete de bucate tradiționale! La concluzia aceasta am ajuns văzând acel afiș care nu are nici o treabă cu alegerile! Ciudat, astăzi lumea care trecea prin zonă se oprea și analiza afișele electorale. Ce-i drept, mulți dintre ei făceau comentarii cel puțin neavenite dar suntem în campanie electorală și gura lumii este, din fericire, slobodă! Potrivit legii, primarul, cu sprijinul poliției locale sau cu sprijinul efectivelor MAI, asigură integritatea panourilor, afișelor electorale și a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate. Se aude acolo, pe la Primărie?

Cine se ocupă de paza și protecția acestor panouri?

Am încercat să obținem un răspuns competent din partea biroului de presă al Primăriei și am stat de vorbă cu Ionela Halciuc. Ea ne-a declarat că aceste panouri se monitorizează de către Primărie. ”Conform legislației în vigoare, monitorizarea o face atât Poliția Locală, cât și serviciul de pază al Primăriei.”, ne-a declarat Ionela Halciuc. Am stat de vorbă și cu Marius Cojocaru, reprezentantul Autorității Electorale Permanente în cadrul Biroului Electoral Județean. El ne-a spus că aceste panouri electorale sunt în proprietatea primăriei, ca atare primarul este responsabil pentru tot ceea ce apare lipit. ”Nu știu dacă în zonă au fost dispuse posturi de pază dar, ca orice bun public și în acest caz este clar că trebuie să se sesizeze Poliția locală!”, ne-a declarat Marius Cojocaru. Potrivit Legii 208/2015, lege privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, (1) ”Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească prin dispoziţie locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, precum şi de candidaţii independenţi. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective.”. Același articol al legii, precizează că ”Primarul, cu sprijinul poliţiei locale sau cu sprijinul efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în localităţile unde poliţia locală nu este constituită, este obligat să asigure integritatea panourilor şi a afişelor electorale amplasate în locuri autorizate.”. Așadar, nouă ne este greu să spunem cine s-ar putea face vinovat de apariția acestui afiș care nu are nici o legătură cu alegerile. Rămâne ca cei vizați să-și facă datoria, indiferent cine sunt ei! Sperăm ca în zilele viitoare să nu mai vedem astfel de afișe care nu au nici o legătură cu campania electorală!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions