Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

În următoarele două săptămâni, valori termice cu MULT PESTE cele normale

Published

on

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Cea mai mare parte a intervalului de prognoză va fi caracterizată de valori termice cu mult peste cele climatologic specifice perioadei din an. Se vor înregistra în medie temperaturi maxime de 7…12 grade, iar în perioada 16 -20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 11…15 grade. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile din orele amiezilor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5…7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive pe parcursul celor două săptămâni și se vor încadra într-un ecart mediu de 0…4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în data de 10 decembrie, în perioada 12-14 decembrie și din nou spre sfârșitul intervalului de referință.

CRIŞANA

Advertisement
usr

Regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori cu mult peste cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi valori diurne în medie de 6…10 grade, iar în perioada 16 -20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 10…14 grade. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile de temperatură în orele amiezilor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5…7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive pe parcursul celor două săptămâni și se vor încadra într-un ecart mediu de 0…4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în data de 10 decembrie, în perioada 12-14 decembrie și din nou spre sfârșitul intervalului de referință.

TRANSILVANIA

În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice se vor situa în cea mai mare parte a regiunii peste cele climatologic specifice perioadei din an. Se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 3…7 grade, iar în perioada 16 – 20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 6…10 grade. Minimele termice se vor situa între -3 și 0 grade, mediat regional, iar valori mai mici – atât ziua cât și noaptea – vor fi în zonele depresionare. Regimul pluviometric va fi în general deficitar pe ansamblul celor două săptămâni, doar în perioada 13 – 14 decembrie probabilitatea pentru precipitații locale, slabe fiind mai ridicată.

MARAMUREŞ

Pe parcursul celor două săptămâni, valorile de temperatură se vor menține în general peste mediile climatologice ale lunii decembrie. Maximele diurne se vor situa în medie între 4 și 7 grade, posibil chiar mai ridicate în perioada 16 – 20 decembrie, spre un ecart mediat regional de 6…10 grade. Temperaturile minime vor oscila în jurul pragului de îngheț, astfel că majoritatea valorilor vor fi de -2…2 grade. Ploi slabe, locale vor fi în data de 10 decembrie, apoi probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 12 -14 decembrie și spre sfârșitul intervalului de referință.

Advertisement
usr

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa ușor peste cele specifice lunii decembrie, în special în zonele mai înalte de relief. Astfel, maximele diurne se vor situa în medie între 3 și 7 grade, posibil mai ridicate în perioada 16 – 20 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în jurul pragului de îngheț la începutul intervalului, apoi acestea vor deveni ușor pozitive, astfel că în ansamblu media minimelor va fi de -2…2 grade. Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea pentru precipitații menținându-se în general redusă, cu excepția perioadei 13 – 15 decembrie.

DOBROGEA

Vremea se va menține mai caldă decât normal în luna decembrie pe tot parcursul intervalului. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 8…12 grade și minime de 2…6 grade, variațiile de la o zi la alta fiind nesemnificative. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor (ploi locale, în general slabe) va fi mai mare în intervalul 10 -14 decembrie.

MUNTENIA

Advertisement
usr

Intervalul va debuta cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei în zonele joase de relief, dar cu o vreme caldă în restul regiunii; valorile diurne vor fi în medie între 2 și 7 grade, iar cele nocturne vor fi în general ușor negative. După data de 13 decembrie sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa în marea lor majoritate peste cele climatologic specifice, cu un ecart mediu al maximelor de 6…12 grade, în timp ce minimele vor deveni ușor pozitive. Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea pentru precipitații menținându-se în general redusă, cu excepția perioadei 12 – 14 decembrie când va ploua local.

OLTENIA

Intervalul va debuta cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei în zonele joase de relief, dar cu o vreme caldă în restul regiunii; maximele vor fi între 2 și 7 grade, iar minimele de 0…2 grade, mediat regional. După data de 14 decembrie sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa în marea lor majoritate peste mediile multanuale, cu un ecart mediu al valorilor diurne de 6…12 grade, iar al minimelor nocturne de 2…4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 11 – 14 decembrie când va ploua în mare parte a regiunii, posibil moderat cantitativ și din nou spre sfârșitul intervalului.

LA MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 16 -20 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar minimele între -7 și -1 grad, în medie. Se vor semnala precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) în perioada 11-14 decembrie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi din nou în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions