Senatorii au votat, astăzi, moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. În favoarea au votat 59 de senatori, iar împotrivă s-au exprimat 56 de senatori. Doi aleși s-au abținut. Imediat după vot, senatorii PSD i-au cerut demisia lui Cîțu. Ministrul de Finanțe a refuzat să își dea demisia și a spus că este o decizie politică și că totul este la latitudinea partidului.
În cursul dezbaterilor, Cîțu i-a acuzat pe PSD-iști de hoție, în timp ce social-democrații l-au făcut narcisist și tripofob pe ministrul Finanțelor. În textul moțiunii, PSD îl acuză pe ministru că a promovat o rectificare bugetară negativă și că a împrumutat România cu 3,4 miliarde de lei după doar două săptămâni de la preluarea mandatului. Au fost 59 de voturi pentru, 56 contra si 2 abtineri. Adoptarea motiunii nu atrage dupa sine demiterea ministrului, notează stiripesurse.ro.
„Guvernul s-a instalat, efectul energizantului a trecut și iată că la fix o lună niciuna dintre aceste măsuri – care fantastice, care sarcastice – nu doar că nu a fost luată, dar nici măcar nu are vreo urmă de proiect în vreun stadiu de implementare! În fapt, singura „certitudine” după învestirea guvernului Orban și instalarea dlui. Cîțu la finanțe este, în acest moment, scăderea leului în raport cu euro și dolarul american, ceea ce se va traduce pentru populația României în creșterea facturilor, a prețurilor bunurilor și tarifelor la servicii, a ratelor la creditele bancare și inflație. Cursul de schimb leu / euro și leu / dolar tinde să ajungă la maxime istorice. Băncile vând cu 4,79- 4,85 lei per euro. Dolarul creşte si el conform cotațiilor stabilite pe piețele internaționale în raport cu euro. Deprecierea leului arată însă că investitorii nu privesc cu încredere viitorul României după venirea PNL la guvernare. Astfel, luna noiembrie a venit cu recorduri de depreciere monedei naționale, iar principala cauza este inconștiența declarațiilor publice făcute de domnul Cîțu, din postura de ministru de finanțe”, se arată în textul moțiunii de cenzură.
PSD îl acuză pe Cîțu că a împrumutat România, la nici două săptămâni de la preluarea mandatului de ministru, cu 3,4 miliarde de lei., mai arată stiripesurse.ro.
De amintit că „adoptarea unei moţiuni simple nu are ca efect juridic direct revocarea unui membru al acestuia. Moţiunea simplă are, însă, efecte în plan politic.“, se arată în Decizia Curții Constiuționale nr. 148/2007
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta