”Complexul Muzeal de Științe ale Naturii – Delfinariul Constanța vă așteaptă și în perioada de iarnă, și în perioada de Sărbători. Suntem închiși doar în prima zi de Crăciun și prima zi a Anului Nou, pe 1 ianuarie. În rest, suntem deschiși și funcționăm” spune Adrian Bîlbă, directorul general al Complexului Muzeal.
În mesajul pe care l-a transmis constănțenilor, directorul general a explicat ce înseamnă antrenamente și demonstrații.
”În timpul săptămânii avem antrenamente interactive unde merită să veniți. Ele nu sunt ceva mai puțin decât demonstrațiile – sunt un element educativ suplimentar. Aș putea spune că antrenamentele înseamnă ceva mai mult decât demonstrațiile, neapăsând pe spectaculozitate, ci mai mult pe transferul informațiilor către vizitatori, către dumneavoastră.
Să aflați – că sunteți în majoritate constănțeni – ce e cu aceste animale, cum se înțeleg ele cu omul și cum comunică. Toate astea funcționează de luni până vineri la orele 11.15 cu denumirea de “Antrenamente cu Delfinii”. Vă invităm să le vedeți!” spune directorul, Adrian Bîlbă.
Advertisement
El a mai spus că la complexul muzeal este program permanent.
”În weekend, adică în zilele de sâmbătă și duminică avem demonstrații. Acolo, elementul de spectaculozitate înlocuiește sau îl prevalează celui educativ, fiindcă am observat, categoriile de vizitatorii din weekend sunt de regulă cu copii mici, cu familii – axați pe relaxare – și vrem să transmitem o imagine relaxată a Delfinariului în week-end, și în timpul săptămânii o imagine cumva serioasă, o imagine de muzeu, o imagine de transfer de informații știițifice. Așadar vă așteptăm la Delfinariu de luni până luni! Vă așteptăm în toate zilele săptămânii, de luni până luni, la orele 11 și 15 – ore la care performăm cu delfinii antrenamente, respectiv demonstrații”, a mai spus Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
Reamintim că, începând cu data de 1 octombrie, antrenamentele și demonstrațiile delfinilor, precum și lecțiile de biologie de la Delfinariu au fost întrerupte până pe data de 27 octombrie, pentru schimbarea apei, dar și pentru curățarea pereților și a fundului bazinului.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!