Autoritățile de la Haga nu mai doresc ca țara lor să se numească Olanda. Primăriile, universităţile şi ambasadele vor trebui să utilizeze doar denumirea oficială a ţării: Netherlands – Ţările de Jos.
Potrivit postului de radio Europa FM, autorităţile speră că astfel se va schimba şi imaginea turistică a ţării, asociată deseori cu prostituţia şi consumul de droguri. Schimbarea denumirii ţării va costa bugetul Regatului peste 200.000 de euro.
Autorităţile din Amsterdam au anunţat că intenţionează să renunţe şi la termenul de “cartierul Felinarelor Roşii”. Pe indicatoarele stradale va scrie simplu – “Centrul Istoric”.
Ca parte a noii strategii, Olanda va folosi numele de Netherlands (Țările de Jos) și în campania de promovare a concursului european Eurovision, care se va desfășura la Rotterdam, în mai 2020, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.
Guvernul consideră că schimbarea numelui va permite ţării să scape de imaginea legată de consumul de droguri şi prostituţie.
De asemenea, autorităţile consideră că o astfel de decizie va contribui la redistribuirea turiştilor. Potrivit presei naționale, astăzi majoritatea străinilor vizitează Olanda istorică – Amsterdam, Haarlem şi Haga – iar aceste oraşe nu se descurcă cu valurile de turişti.
Olanda de Nord și de Sud sunt două provincii din vestul Regatului Țărilor de Jos, regiune în care se află și Amsterdamul și Rotterdamul. Între secolele 10 și 16, Olanda era o entitate unificată, condusă de conții de Holland, precizează Știrile Protv.
Din secolul 17, devine parte dominantă a ceea ce se numea atunci Republica Olanda. Regatul Netherlands – denumire care vine din olandezul Neder-landen (adică țările de jos) a apărut după înfrângerea lui Napoleon în Bătălia de la Waterloo, din 1815.
La începutul anului trecut, site-ul de promovare turistică Holland.com a decis să promoveze denumirea de Netherlands si să atragă atenția asupra țării ca întreg și nu doar asupra unei părți mai cunoscute, în care se regăsesc cele mai cunoscute orașe ale țării.
În 2018, peste 18 milioane de turiști au vizitat Olanda, iar autoritățile se așteaptă ca, până în 2030, numărul acestora să ajungă la 42 de milioane. Capitala Amsterdam este de departe cea mai vizitată, spre disperarea localnicilor și a autorităților, care au impus taxe și restricții semnificative în încercarea de a face față valului de turiști.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta