Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Grevă la ARSVOM: ”Nu poți face activitate de elită cu oameni prost-plătiți”

Published

on

La finele săptămânii trecute, atunci când cei mai mulți dintre români se aflau în zilele libere, o mână de oameni de la ARSVOM intrau în grevă de avertisment. Nu știm dacă acest moment a fost fericit ales, dat fiind faptul că ne aflăm în plină campanie electorală și foarte multă lume e interesată de rezultatele votării care va avea loc pe data de 11 decembrie.

De ce au intrat salariații în această grevă de avertisment?

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare este instituţia care intervine atunci când pe mare se produce un eveniment în care sunt implicate persoane. La ora actuală, agenția are 145 de angajați dar, cu siguranță, numărul acestora va crește. În urmă cu o lună de zile scriam despre faptul că agenția va achiziționa două nave de salvare și căutare pe mare dar și una de depoluare. Azi ar fi ultima zi în care se pot primi oferte de către SEAP. Dar chiar și dacă se va stabili care va fi firma care va construi aceste nave, tot va mai trece cel puțin un an până când vor fi gata de intrare in folosință. La ora actuală, ARSVOM deține remorcherul Hercules, cinci șalupe de servitute, trei șalupe de căutare și salvare pe mare și trei șalupe de intervenție. Dar cum până la Dumnezeu te mănâncă sfinții, și aici problemele sunt foarte mari și nu știm când și cum anume vor fi rezolvate. Să o luăm sistematic. După cum spuneam, agenția are 145 de angajați dar salariile pe care aceștia le primesc sunt de râsul curcilor. Și precizăm asta dat fiind faptul că oamenii primesc între 1250 și 1350 de lei, indiferent că sunt marinari sau ofițeri cu studii superioare. Până și directorul general, Daniel Manole are un salariu foarte mic prin comparație cu alți directori. El câștigă lunar 2.800 de lei! Și asta în condițiile în care alți angajați ai statului, care sunt plătiți tot de la buget, câștigă salarii mult mai mari. Iată ce ne-a spus directorul general, Daniel Manole: ”Nu se poate face o activitate de elită cu oameni pe care îi plătești prost! Da, este o grevă de avertisment, oamenii poartă banderole pe mâini dar își fac treaba ca de fiecare dată. Ei protestează împotriva salariilor mici. Este o situație de-a dreptul ridicolă. Gândiți-vă că un șofer de pe ambulanță are un salariu de 3.500 de lei. Da, sunt de acord cu ei pentru că protestul lor este îndreptățit. Dar perioada în care au ales să-l facă mi se pare nepotrivită. Însă înțeleg foarte bine lucrurile. 60% dintre angajați au salariul minim pe economie. ”, ne-a spus directorul general Daniel Manole.  Este important de spus că au fost trimise mai multe adrese la Ministerul Transporturilor dar nu s-a rezolvat absolut nimic. Următorul pas al angajaților protestatari va fi acela de a picheta Prefectura Constanța. Dar deocamdată șansele de a fi ascultați de cineva sunt mici.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions