Muzicianul Dan Andrei Aldea a murit, a anunţat, pe pagina sa de facebook, Nicu Alifantis.
”Ne-a părăsit marele muzician Dan Andrei Aldea! Drum lin către stele, Om Bun!”, a scris Alifantis.
Potrivit Știrilor Pro TV, solistul și chitaristul Lucian Teofil Boar a publicat pe pagina sa de Facebook un comunicat al soției lui Dan Andrei Aldea, Dana Aldea, în care se precizează că muzicianul a murit în somn, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Călărași. Potrivit Danei Aldea, trupul neînsuflețit al muzicianului va fi transportat la București, unde va fi incinerat, conform voinței sale.
Născut la 9 martie 1950, la Bucureşti, Dan Andrei Aldea a fost solist, compozitor, aranjor şi poliinstrumentist, cântând la chitară, vioară, claviaturi, blockflöte, muzicuţă, chitară bas.
Lider al formaţiei Sfinx în anii ’70, Aldea s-a stabilit din 1981 în străinătate, mai întâi în Belgia, apoi în Germania, unde a activat ca muzician în studiouri de înregistrări.
Advertisement
A scris muzică pentru scenă – spectacolele ”Suferinţele tânărului W” de Goethe, ”Elisabeta I”, ”A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, dar şi coloana sonoră pentru filmul ”Nunta de piatră”.
Printre creaţiile sale se numără piese precum: ”Şir de cocori”, ”Om bun”, ”Din nou acasă”, ”Fetele albine”.
Ca instrumentist şi compozitor a participat la înregistrarea unor discuri semnate de Mircea Vintilă, Vali Sterian, Anda Călugăreanu, Dida Drăgan.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!